23 Mayıs 2019 Perşembe

Türkiye Kupası Galatasarayın...



Değişen fikstürü ile bir kupa geride kaldı. Karaman Belediye adına Hakan Bahran’ın ilk golü attığı organizasyona toplam 166 takım katıldı. İlk turlar alt liglerden ilginç isimli takımların katılımı ile tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynandı. Kollanan büyüklerin beşinci turdan itibaren katılması ile ilgi artmaya başladı. Beşiktaş geçen yıldan cezalı olduğu için katılmadı. Ligde şampiyonluk peşinde koştuğu için özellikle Hatay deplasmanına garip kadro ile çıkan Başakşehir’in 1 tur geçip son 16’da 2.lig ekibine elenmesi, yepyeni yönetim ve kadroyla kupa kovalayan Fenerbahçe’nin de 1 tur geçip son 16’da 2.lig ekibine elenmesi ile çeyrek final ilk maçlarına çıkıldı.

Trabzonspor – Ümraniye: 0-0
Yeni Malatya – Göztepe: 1-0
Galatasaray – Hatayspor: 2-0
Akhisar Belediye – Kasımpaşa: 3-1

Özellikle Ümraniye’nin Trabzon deplasmanından golsüz beraberlik çıkarması en büyük sürpriz oldu, kupa takımı Akhisar evinde iyi sonuç elde ederek 2.maçlara çıkıldı.



Ümraniye - Trabzonspor: 3-1
Göztepe - Yeni Malatya: 3-5 (p)
Hatayspor - Galatasaray: 4-2
Kasımpaşa - Akhisar Belediye: 1-2

Göztepe’nin 1-0 kazanması ile uzatmadan da sonuç çıkmayınca penaltılarla Yeni Malatya turu geçti. Akhisar deplasmanda da kazandı. Ümraniye FB’den sonra Trabzonspor’u da geçmeyi bildi. Laubali kadrosuyla deplasmanda Hatayspor’a 4-2 mağlup olan GS turu averajla geçebildi.



Galatasaray – Yeni Malatya: 0-0
Ümraniye – Akhisar Belediye: 0-1

Ligdeki sıkışık fikstüre denk gelen maçta tam kadro ile çıkılması, golsüz berabere kalınması ve Luyindama’nın kırmızı kart görmesi herkesi rövanş için endişelendirdi. Ümraniye deplasmanından galibiyet çıkaran Akhisar avantajı ele geçirdi.



Yeni Malatya - Galatasaray: 2-5
Akhisar Belediye - Ümraniye: 1-0

Marcao’nun sakatlanıp çıktığı maçı güzel oyun ve farklı kazanan GS güven verdi, tabii maçın başında bulunan gol büyük fark yarattı. Akhisar yine tek farklı kazanıp kendini finale attı.



Akhisar Belediye – Galatasaray: 1-3



15 Mayıs Çarşamba günü Sivas’ta oynanan maçın ilk yarısı antrenman ayarında geçti. Nihayet 2.yarıda Akhisar Elvis Manu’nun klasikleştirdiği GS golü ile öne geçti ve sonrasında sarı kırmızılılar hareketlenmeye başladı. 80’de Sinan Gümüş ile penaltıdan beraberliği sağladıktan sonra 88’de Feghouli ve 90+4’te Diagne ile kupaya uzandı.



23.finalinde 18.kez kupayı kazanmak rüya gibi, Fatih Terim'in hatırlattığı tezahürat ile bitirelim: Kupalara Layıksın Sen Şanlı Galatasaray

Hiç yorum yok: