5 Eylül 2014 Cuma

Basketbol Dünya Kupası 2014...


Tatil uzayınca yazılar birikti ve gecikti, güncelden başlayalım.

A Milli Basketbol Takımımız nihayet Tanjevic prangasından kurtuldu ve bizden biri başa geldi. Ergin Ataman bu göreve çok ama çok geç layık görüldü, Turgay Demirel'in elindeki alternatifler tükenince pes etti. Gruptan çıkamasaydık otele dönmeden sözleşmesini fesh edeceğinden emindim!

Şu ana kadar oynadığımız 5 maçın 3'ünü kazandık. İlk maçta Yeni Zelanda'yı ciddi farktan geri gelip yendik, ilk maç heyecanı diyelim. 2.maçta son çeyrek hariç ABD'ye karşı harika oynadık ama doğa kanunları devreye girince fark yemekten kurtulamadık. 3.maç Ukrayna'ya karşıydı ve ABD maçının son çeyreğindeki kalitede oynayınca sürpriz mağlubiyet aldık! 4.maçta daha önce bu sayfalarda yazdığım http://sonvagon.blogspot.com/2013/09/basketbol-tarihimizin-en-agr-yenilgisi.html yazıdaki rakibimiz Finlandiya ile oynadık, resmen Petterl Koponen'in hediyesi ile uzatmaya götürüp kazandık. Son olarak dün gruptan çıkmamız kesinleşince ve sadece Francisco Garcia ile mücadele etmeye çalışan Dominik Cumhuriyeti'ni rahat geçip gruptan 2.olarak çıktık.

Şu ana kadar tüm oyuncularımız iyi performans sergiliyorlar ama Ömer Aşık başka bir noktada!

Son 16'daki rakibimiz Avustralya, diğer ihtimaller Litvanya ve Slovenya idi. Bu 3'lünün arasından en makul rakip geldi diyebiliriz. Rakibe maç içinde bir kahraman yaratmasına izin vermez ve biraz dikkatli olursak her periyot 1-2 sayı önde kapayacağımızı düşünüyorum.

Bizimle beraber Sırbistan - Yunanistan ve Brezilya - Arjantin maçları zevkli geçecektir. Ülkelerin yanlarındaki rakamlar dünya sıralamalarındaki yerlerini ifade eder.

Dominik Cumhuriyeti
26
Slovenya
13
ABD
1
Meksika
24
Yeni Zelanda
19
Litvanya
4
Türkiye
7
Avustralya
9
Fransa
8
Hırvatistan
16
İspanya
2
Senegal
41
Sırbistan
11
Yunanistan
5
Brezilya
10
Arjantin
3

Çeyrek final tahminim ABD - Slovenya, Türkiye - Litvanya, İspanya - Fransa, Sırbistan - Arjantin şeklindedir. Yarı finali ABD - Türkiye, İspanya - Arjantin oynayabilirler, finalde ABD'nin rakibi Arjantin olursa şaşırmam!

Hiç yorum yok: