14 Temmuz 2014 Pazartesi

Dünya Kupası Brezilya 2014 ardından...


Dün akşam oynanan final maçı ile turnuva sona erdi, kendimce notlarımı aktarayım.

Turnuvanın takımı: Şampiyon ülke bir çok kişi tarafından tahmin edilebilirken en büyük sürprizlerden birine imza atan bence burayı hak ediyor; Kosta Rika. Ruiz ve Campbell dışında ezbere tanınan oyuncusu olmayan ülke mucizeye imza atıp İtalya ve İngiltere'nin olduğu gruptan lider çıktı, Yunanistan'ı eledi, Dünya 3.sü Hollanda'ya çeyrek finalde elendi; müthiş!

Turnuvanın oyuncusu: Kaleciler dışında parlayan pek oyuncu göemedim tek kişi hariç; James Rodriguez. Genç, şanslı ve sempatik olması yan etki olarak adlandırılabilir ama iyi topçu, yine de süperstar olması için 3 sene sonraya bakmak lazım.

Turnuvanın hakemi: Kesinlikle taraflıyım ve Cüneyt Çakır ile temsil edilmekten son derece mutluyum. Yönettiği maçlarda başarılı oldu, final için henüz erkendi ama 2016 Fransa ve 2018 Rusya'da her 2 finalin resmen adayıdır.

Turnuvanın olayı: En büyüğü Luis Suarez'in ısırığı olabilirdi Miroslav Klose 2 gol bulmasaydı! Tüm zamanların gol kralı ünvanını alan Alman muhtemelen ölümsüzlük icat edilmezse benim yenisini göremeyeceğim bir rekoru kırmış olabilir.

Turnuvanın kazananı: İlk olarak FIFA, %98 doluluk oranı, olay çıkmaması ve tartışmalı pozisyonların neredeyse yok denecek kadar az olması ile Sepp Blatter ve kurumu ucuz yırttılar ama Katar sanki koltuğundan edecek gibi.
Maradona; eğer Arjantin şampiyon olsaydı Messi kazanılacak her kupayı kazanmış olacaktı ve Maradona belki de ülke tarihinde 2.sıraya inecekti; olmadı.
Diğer bir kazanan ise finalin tek golünü atan Mario Götze'nin kız arkadaşı Ann Kathrin Brommel! Götze henüz 22 yaşında ve magazin dünyası uzun süre ekmeğini yiyebilir, dün akşamki görüntüleri epey yankı bulmuş durumda.

Turnuvanın kaybedeni: TRT! Özerkleş(e)mediği sürece bizi mutlu edemeyecekler, ne olurdu Ercan Taner ve Melih Gümüşbıçak'ı kiralasalardı, yorumcular ise sürekli rövanş peşindeler, bir türlü bitmedi hesaplaşmaları!

Son söz TFF'ye; 17 Haziran duruşunu desteklemezlerse 2018 Rusya'da yine ekran başında oluruz.

Hiç yorum yok: