4 Mayıs 2011 Çarşamba

El Clasico esti geçti


Futbolseverler olarak 3 hafta gibi bir sürede seyrettiğimiz dört "el clasico" yani Barcelona-Real Madrid rekabeti izledik ve futbola doyduk. İki ekibin isimlerinin büyüklüğü zaten bu mücadaleyi değerli kılmaya yetiyor. Ama bu iki ekibin şuanda dünyanın en iyi iki takımı olduğunu söylesek sanırım kimse karşı çıkmaz. Dünyanın en iyi iki takımının karşılaşmalarına bir de geçmişten gelen rekabet, Messi-Ronaldo kıyası veya Mourinho antipatisi gibi unsurlar eklenince futbol tarihinde eşine az rastlanır tarzda üç haftalık bir periyot geride kaldı.


İki takımın ünvanları ve kalitelerinin "en iyi" yorumlarına layık olmalarının yanı sıra teknik futbolu seven yıldızlar topluluğu olmaları bu maçların seyir zevkini en üst seviyelere çıkarttı. Tansiyonun yüksek olması zaman zaman tartışmalara da neden oldu. Anlık pozisyonlar ve etkili paslar sanırım aklımıza çıkmayacak kadar işledi. Hakemler ve kararları da çok konuşuldu. Yani en azından Real Madrid hocası Jose Mourinho çok konuştu. İlk maçta Pepe'nin gördüğü kırmızı kart pozisyonunda ısrarla hakemin hatasını vurgulayan Mourinho, bu kupanın bir diğer adayı İngiliz devi Manchester United kaptanı Rio Ferdinand'dan da destek gördü. Ferdinand futbol komuoyunun çoğunluğu gibi pozisyonda kırmızı kart kararını ağır olarak nitelendirdi. Aslında o kartın heyecan dozunu düşürdüğünü ve dikkatleri futbol dışına azda olsa çıkarttığı söylenebilir. Dün 1-1'lik eşitlikle biten serinin son maçındaki goller adeta bize takım golünün nasıl olması gerektiğini gösterdi. Bu kadar yıldızın karşısında en büyük hata bir an dahi olsa konsantrasyonu kaybetmektir, dün bir kez daha gördük.
Genel olarak bakarsak Barcelona ligde şampiyonluğa çok yakın ve şampiyonlar liginde finalde, Real Madrid'in elinde ise sadece kral kupası var. Her ne kadar Barcelona'nın yenilmesinin imkansız olmadığı gösterilmiş olsa da imkansıza yakın bir zorluk derecesinde olduğu açık. Real Madrid bile bu takımı durduramadıysa, acaba durdurabilecek bir takım var mı?


Bu el clasico serisinde sonra yapabileceğimiz en kesin yorum Mourinho seneye Real Madrid'in başında kalacak olur. Çünkü hakemler yüzünden elendikleri iddiasını çok sık dile getiriyor ve seneye Barcelona'yı daha önce Inter'de yaptığı gibi alt ederek kendini haklı çıkartmak istiyor. Seneye bu el clasico şöleni bu kadar kısa sürede olmasa da tekrarlanacaktır. Çünkü bu iki ekibi şampiyonlar liginden eleyebilecek takımlar yine kendileri. En geç finalde de olsa seneye yine karşılaşacaklardır.

Hiç yorum yok: