29 Mayıs 2014 Perşembe

İngiltere 2013-2014 sezon değerlendirmesi...



İngiltere son yılların en zevkli ve çekişmeli sezonunu yaşadı diyebiliriz. Uzun süre tek tekçi Chelsea’nin şampiyon olacağını düşünmüştüm ama ancak 3.olabildiler. Bir ara Liverpool seri yakalayınca herkes rüyanın gerçeğe dönüşmesini bekledi ama üzülerek belirteyim ki olmadı. City son kez 8 yılda 7.kez ünvanın Manchester’da kalmasını sağladı, 2’si kendi müzelerinde olmak üzere…

Aguero, Dzeko, Negredo hattına Yaya Toure’nin destek vermesiyle harika bir hücum takımı oldular. Hatta bence Yaya Toure yılın oyuncusu olmaya adaydır! Liverpool’un Carroll’u alıp kiraya vermesini pek anlayamadım ama şampiyonluk gelseydi Rodgers’ın bildiği varmış derdik şimdi demiyoruz! Gerard yönetiminde Suarez - Sturridge ortaklığı iyi iş yaptı ama finişi görmek her zaman ayrı bir beceri ister, bakalım seneye ne yapacaklar.

Geçen yaz yine garip oyunculara ve kulüplere garip ödemeler yapan Mourinho’nun kulübü bu yaz yine cebini boşaltacaktır. İskeletini gençleştirmesini beklediğim mavi-beyazlıları önümüzdeki yıl zor bir sezon bekleyecek.

Özil transferi ile hepimizi heyecanlandıran “sahasında kupa kaldırdığımın çocukları” sezonu kupayla kapatmayı becerdiler.

Cikleti ile ünlü teknik adamdan sonra ManU beklenildiği gibi düşüşe geçti, gayet normaldir, kadroyu yeniden yapılandırırlarsa 2 sene içinde olağan konumlarına dönerler ama seneye bile zor bence!

Hiç yorum yok: