28 Mayıs 2014 Çarşamba

Almanya 2013-2014 sezon değerlendirmesi...




Geçen sezon olduğu gibi Bayern Münih yine rahat bir şampiyonluk elde ederek “tek büyük” pozisyonunda yoluna devam ediyor. CL’de yarı finalde skor olarak Real Madrid’e ezilen ve sezon başında Dortmund’a Almanya Süper Kupasını hediye eden makine düzenindeki takımı bu sene kimse zorlayamadı bile. Yerel ligde en büyük rakibi Dortmund’un gol silahlarından Lewandowski’yi bedavaya, 20 yaşında dünya starlığına ulaşmış Götze’yi ise 37 milyon €’ya alarak zayıflatan ve kadrosundan önemli kayıp yaşamayan Bayern Münih CL finalini görmeyi planlıyordu ama ertelemek zorunda kaldı. Bakalım bu yaz transfer dönemini nasıl geçirecekler, ben önemli satış bekliyorum.
2 forvet oyuncusunu en büyük rakibine kaptıran Dortmund Mkhitaryan, Aubameyang, Sokratis, Adrian Ramos transferleri ile güç toplamaya çalıştı, fena da gitmediler ama Real Madrid piyangosu çeyrek finalde çıkınca ve şansları yaver gitmeyince sezonu başarılı bitiremediler. Madrid’de 3-0 yenilmelerine rağmen Almanya’da her şeylerini ortaya koydular, Reus’la ilk devrede 2-0’ı buldular, uzatacak pozisyonları da yakaladılar ama olmayınca olmadı ve evlerine döndüler. Transferde bu yaz frene basacaklarını düşünüyorum.

CL’de Real Madrid’in bozgununa uğramış bir başka Alman takımı Schalde oldu, özellikle kendi evlerinde aldıkları 1-6’lık mağlubiyet bizi de temize çıkardı! Neden aldıklarını anlamadığım Szalai ve Boateng ile bu kadar başarı normal. Ellerindeki en kıymetli mücevher olan Draxler’i bu sene ya Bayern ya da İngilizler kapabilir. Kadrodaki Türk oyuncu Kaan Ayhan için dikkat etmek gerekir diyorum!

Hiç yorum yok: