27 Mayıs 2014 Salı

İtalya 2013-2104 sezon değerlendirmesi...




Juventus belki tarihinin en rahat şampiyonluğuna ulaştı. Gerek rakiplerin kendilerini zorlayamaması gerekse sonuca gitmekte zorlanmayan futbolu ile üst üste 3.kez ipi en önde göğüsledi. Sezon başında Tevez ve Ogbonna’ya (sürpriz!) 15’er milyon € veren, Matri’yi ise 11 milyon €’ya Milan’a gönderen Juventus şikeli yılların acısını çıkartırcasına 102 puanla rekor kırmayı başardı. Fakat aynı başarıyı Avrupa kupalarında yaşayamadı. Bizler çok mutlu olsak da CL’de kendinden daha alt sırada yer alan Galatasaray’ın ardında kalarak Avrupa ligine gitti. Burada herkesin kupayı alır dediği takım yarı finalde Benfica’ya elendi. Bu arada imkanım olsaydı Tevez’e sormak isterdim; Juventus ile şampiyon olmak yerine İngiltere’de kalıp Manchester City ile şampiyon olmayı tercih eder miydi?

Ligi 2. bitirip CL biletini kapan Roma transferde hareketli günler yaşadı ve Marquinhos ile Lamela’dan sıkı bir parayı cebine koymayı başardı. Özellikle son 3 sezonda en iyi derecesinin 6.lık olduğunu düşünürsek 2.olup CL gruplarına kalmaları çok iyi.

Cavani’yi müthiş paraya PSG’ye satan Napoli benim bu sezon favorimdi. Özellikle Real Madrid’den gelen üçlünün (Higuain – Albiol – Callejon) uyumu ve Martens, Gökhan İnler ve Hamsik, Pandev, Behrami ile ligi domine ederler gözüyle bakıyordum ama olmadı, İtalya Kupası ile teselli buldular. Bence 3.olmaları ve CL ön elemeye kalmaları önemli. Bu arada ne zaman Napoli dense aklıma Maradona geliyor, resmen takımı sıfırdan aldı ve devlerin arasından sıyrılıp 2 kez İtalya Şampiyonu yaptı, güzel günlerdi…

Hiç yorum yok: