26 Mayıs 2014 Pazartesi

Fransa 2013-2014 sezon değerlendirmesi...


 
Fransa’da beklenildiği üzere Zlatan İbrahimovic’li, Cavani’li, Silva’lı, Pastore’li, Lavezzi’li kadrosuyla PSG şampiyon oldu. Sadece kendi liginde değil, CL’de de çeyrek final oynayıp bizim gibi Chelsea’ya ama bizden farklı olarak averajla son 8 takım arasında yer alıp rüştünü ispat etti. Zaten iyi bir kadrosu olan ve transfere 140 milyon € harcayan ve bu yüzden Finansal Fair konusunda başı dertte olan kulüpten şampiyonluk dışında başka sonuç beklenemezdi!

PSG’nin yanı sıra transfere 175 milyon € harcayan Monaco 2.olup CL gruplarına kaldı. En büyük hayal kırıklığını dünyanın parasını verdikleri ve neredeyse yarım sezon oynayabilen Falcao’da yaşadılar. Neyse ki kiralık gelen Berbatov iyi bir performans gösterdi ve 2.sırayı bırakmadılar. Bakalım önümüzdeki sezon 35’lik Carvalho devam edecek mi?

Son maçını kazanıp CL elemesine katılmayı garantileyen Lille bakalım nasıl transferler yapacak. Geçen sezon 50 milyon €’yu cebine koyan (bir tanesi bize gelen Chedjou 6,3 milyon €) kulüp diğerlerine göre yaşlı kalan oyuncularına önemli takviyeler yapmalı. Ayrıca Salomon Kalau ve Nolan Roux gibi gençlerini elinde tutmalı.
Toulousue’da Umut Bulut’tan sonra daha çok şans bulmaya başlayan 23 yaşındaki Wissam Ben Yedder yakın zamanda önemli bir transfer yapabilir. Ayrıca 22 yaşındaki Kamerun’lu Vincent Aboubakar bizim lige transfer olursa hiç şaşırmam.

Hiç yorum yok: