30 Mayıs 2014 Cuma

İspanya 2013-2014 sezon değerlendirmesi...




Son olarak mikrofonlarımız İspanya’da! Bizden birinin şampiyon olması ve bunu kadroda kerhen yer alarak değil, en çok oynayanların ve faydalıların arasında yer alarak yapması büyük mutluluk verici. İspanyaya gittiği günlerde telefonla konuşmuş ve başarılarını beklediğimizi söylemiştim, yüzümüzü kara çıkarmadığı için sonsuz teşekkürler Arda Turan!
Değil İspanya’nın dünyanın en büyük 2 kulübü olan Real Madrid ile Barcelona’nın arasından sıyrılabilmek her yiğidin harcı değildir. Aslında sezon başında Real’in rahat şampiyon olacağını düşünüyordum ama üst üste 2 yenilgi almaları bütün kredilerini tüketti. Atletico’nun başkanından hocasına kadar istikrarlı gidişi sadece yerel ligde değil CL’de de zirveye çıkmalarına vesile oldu. Falcao sonrası Costa üzerine düşeni yaptı, Raul Garcia, David Villa, Arda Turan, Diego Godin, Gabi, Koke, Joao Miranda, Courtois, Juanfran, Felipe Luis ile harika maçlar çıkardılar ve adamım Emiliano Insua ile birlikte mutlu sona ulaştılar. Mesleği film yapımcılığı olan başkan Enrique Cerezo son 10 yıldır yeşil sahalarda çok iyi projeler çıkartıyor, bence bu sene transfer piyasasının en hareketli takımı olabilirler.

Cristiano Ronaldo’nun yanına bu sene Gareth Bale’i monte ederek başlayan Real Madrid tüm kupaları almak istiyordu, lig hariç hepsini aldılar, hazırlık maçlarında bile sadece 1 beraberlikleri vardı. Müthiş hücumcu bir takım, kilidi açmaya görsün, gol olup yağdılar her maçta. Sadece 2 Barça maçında ki özellikle kendi sahalarındaki maçta hayal kırıklığı yaşadılar, diğerlerinin tümünde hep iyiydiler ve genelde istediklerini aldılar. Mesut Özil’i satmaları bana yanlış gelmişti ama sezon başında özellikle Isco’dan iyi verim aldılar. Cristiano Ronaldo kulüp tarihine geçti ama henüz zirvede değil, 7 golle Di Stefano’yu, 43 golle Raul Gonzalez’i yakalayıp kulüp tarihinde en golcü oyuncu olmak üzere. Ve muhtemelen önümüzdeki yıl 6.sezonunda buraya tırmanmaya yakın!

Barcelona ise spektaküler bir transferle sezona başlamıştı; Neymar da Silva Santos Junior ile. Ama Messi mi Neymar mı tartışmaları arasında sıkışıp kaldılar, Neymar kariyerinin en verimsiz sezonunu geçirdi, tıpkı son 5 sezona bakıldığında Messi gibi. 26 yaşındaki Arjantinli için belki yeni heyecanlar gerekebilir, illa transfer olması gerekmez ama artık etrafındaki  oyuncuların değişmesi / yenilenmesi şart gibi.

Önümüzdeki sezon İspanya daha rekabetçi geçecektir. Bakalım Barcelona kimleri alacak, Atletico Madrid dağılacak mı, Sevilla UEFA Avrupa Ligi’nin şampiyonluğunu katlayabilecek mi, Real Sociedad Antoine Griezmann’ı ve Carlos Vela’yı elinde tutabilecek mi, yakında göreceğiz.

Hiç yorum yok: