31 Ekim 2012 Çarşamba

İlahi beraberlik!...

Şampiyonlar Ligi’nde yerinden izlediğim ilk maç Cluj ile oynanan oldu. Maçın başındaki yağmuru önemsememiştik ama maç esnasında hiç kesilmedi mübarek! Ve bilinen “drenaj” konuları halen tartışılmakta. Belli ki kulübün bu konuda bir ihmali söz konusu, umarım tüm ülkeye örnek olurlar ve tekrar yaşanmaz.
Maçı birkaç görselle anlatalım. İlk önce takımımızın hakkını verelim, iyi oynadılar, iyi mücadele ettiler. Penaltı da kaçırabilirsin, golü de yapamayabilirsin ama eleştiriler dozunda olmalı, özellikle Fatih Terim’e karşı, hem kim kazanmak istemez ki? İlk başta sahaya yayılışlara bakalım:
 

Özellikle kırmızı kartın da etkisiyle rakip iyice kapandı, top sürmenin imkansız hale geldiği sahada yapılacak tek hareket topun havalandırılması ve uzaktan isabetli şutları aramaktı. Hamit’i uzaktan şut konusunda kullanacağımızı ve Elmander’i de hava topuyla buluşturacağımızı düşünürken ikisi de oyundan çıktı. GS 66 metreye yayılırken Cluj 35 metrede kaldı. Biz 308 pas denemesinde 262 başarı sağlarken rakip 83 denemede 50 kez başarılı oldu. Biraz da sabırsız ve şuursuz ortalarla içeriye kesilen topları gördük:
 
Görüldüğü üzere rakibin gol yemekten ve yenilmekten başka bir çaresi kalmamıştı ama olmayınca olmuyordu! Şimdi de şutlara bakalım:

Eksik olanın (ya da az olanın) şutumuz olduğunu düşünüyorum. Böyle bir zemin ve havada uzaktan daha fazla denemeliydik. Çünkü atak planlamak ve olgunlaştırmak mümkün gözükmüyordu.

Tüm istatistiki bilgiler maçın bizim kontrolümüzde geçtiğinin bir göstergesi. Ama geçen seneki FB ile oynadığımız ve oyun olarak ezdiğimiz playoff maçını da hatırlayınca Cluj maçını kaybetmediğimize seviniyorum! Her şeye rağmen gruptan çıkma şansımız var ve sonuna kadar bu ihtimali kovalayacağımızı düşünüyorum. İlk hedef 7 Kasım, bu dönemeç geçilirse bence rahatlarız ve üst tura (CL) yaklaşırız…
Kaynak: matchstudy.com

Hiç yorum yok: