2 Ağustos 2012 Perşembe

Hamit Altıntop



“Sadece bir futbolcu transfer etmedik, bir karakter kazandık

Sağ açık, sağ bek veya orta sahada oynayabilecek yığınla adam bulursunuz. Ama 2008’deki Çek maçının son 15 dakikasında (arkadaşlarıyla beraber) sahaya karakter koyabilen oyuncu çok zor bulursunuz, hele 3 asistin de O’ndan geldiğini düşünürsek! Kaldı ki turnuva boyunca ne kadar başarılı olduğunu ölçmek isterseniz “altın karmaya” seçildiğini hatırlatmak isteriz.

Alman Milli Takımı’nı reddedip Türk Milli Takımı’nda oynamaya karar vermesi de bugünlerde çok kolay ulaşılabilen bir profil değil, bu bile sıcak kanlı Türk milletini fethetmeye yetebiliyor.

Aynı zamanda Milli Takım’ın başarısı için (belki biraz da ileriye giderek) canlı yayında takım arkadaşlarını ve Hiddink’i eleştirebiliyor. Hatırlarsanız 2-1 kaybedilen Almanya maçında 6 aylık sakatlığı sonrası sahanın en diri kalan isimlerinden birisiydi.

Bu sene Anadolu yakasındaki yöneticilerin beceriksizliği bize hediye gibi oldu. Halbuki hocaları ne kadar da çok istiyordu! Taraftarın gözünde rahatlıkla bayrak adam olabilecekken bu fırsatı ellerinden kapıverdik. Bu noktada dik durarak ve paraları saçmayarak Ünal Aysal ve ekibi başarılı bir iş çıkarmıştır.

FIFA tarafından yılın golü olarak seçilen Kazakistan’a attığı gol ise bugünlerin moda deyimiyle çok “sexy” idi!

Hiç yorum yok: