5 Eylül 2011 Pazartesi

Emir Preldzic gerçeği!...



Bu oyuncuyu beğenir veya beğenmezsiniz, bunu sonra tartışırız. Konumuz geçen sene sebepsiz yere ligimizde yerli oyuncu statüsünde oynaması!

Geçen yıl ülkemizde yapılan Dünya Basketbol Şampiyonası’nda oynatabilmek için federasyonumuz üstün bir çabayla Preldzic’i süresinden önce Türk yapıverdi. Normal şartlarda ligimizde 3 yıl oynayan oyuncular dünya kadar evrak hazırlıyor, başvuruyor ve haftalarca hatta aylarca bekleyebiliyor. Ama Preldzic bakanlar kurulu kararı ile şip şak Türk vatandaşı oldu. Ve büyük bomba! Süper başarılı federasyonumuz FIBA’dan izin alamadığı için şampiyonaya yetiştiremediler ve milli takımla beraber turnuvada oynayamadı! Şampiyona bitti, biz dünya 2.si olduk ve ligimiz başladı. Bugünkü İspanya galibiyetinden sonra röportaj yapan Sine Büyüka ile sadece İngilizce konuşabilen Preldzic ligimizde yerli oyuncu muamelesi gördü ve böylelikle FBÜ Basketbol Takımı sezonun tamamını fazladan bir yabancı oynatarak tamamladı. Halbuki aynı pozisyonda olan Preston Shumpert, Charles Smith ve kulüpleri avuçlarını yaladılar. Üstelik federasyon haksızlığın önüne geçmek için teşebbüste dahi bulunmadı.


Federasyonun bu müthiş desteğiyle beraber FBÜ geçen sene GS’ın elinden şampiyonluğu çalmış ve tüm spor medyamız da bu komediyi seyretmiştir. Sonra kendimize soruyoruz, Türk sporu neden gelişmiyor?

Bu konuyu geçen sene inceleyen Salsa Basket’e teşekkürler…

Hiç yorum yok: