22 Nisan 2011 Cuma

Demirören & Beşiktaş & Özgür Basın!


21 Nisan günü Demirören grubu Milliyet ve Vatan gazetelerini 74 milyon dolara satın aldı; hayırlı olsun, gözümüz yok :) Aslında bana biraz ucuz geldi ama borçlarını üstlendiyse belki değerinde gitmiştir. Böylelikle hem Aydın Doğan'ın tasfiyesi devam etmiş oldu hem de Yıldırım Demirören'in biraz daha fazla güce sahip olması kesinleşti.


Yaşı bana yakın olanlar bilir, bakkaldaki plastik top herşeyimizdi. Ne zaman Ali arkadaşımın babası Libya'ya çalışmaya gitti ve meşin top geldi, dünyamız değişti! Top Ali'nindi ve artık takımları Ali kuruyor, sahayı Ali belirliyor, rakibi Ali seçiyor, kaptan oluyor, forvet Ali'den soruluyor, kaleciye karar veriyor, 3 kornerden kazanılan penaltıları Ali atıyor, dokunduğunuzda faule hükmedip topu eline alıveriyor, maç kazanınca kahraman Ali oluyor, kaybedince ise suçluları da Ali belirliyordu... Can arkadaşım, ne güzel günlermiş...


Yıldırım Demirören de tam bir "mahallenin zengin çocuğu". Şimdi ki top O'nun. O biraz daha ileri gidip önce seyircileri Guti - Q7 - Iverson ile etkiledi, yetmedi şimdi de eleştirileri önleyecek. Mesela Milliyet'te yazan spor yazarları bundan sonra nasıl davranacaklar, Vatan'dakiler hiç düşünmeden özgürce yazabilecekler mi? Ercan Güven - Mehmet Demirkol - Uğur Meleke - Bilal Meşe - Metin Tokat - Atilla Gökçe - Cemal Ersen - Ümit Avcı ile Gökmen Özdemir - Selim Soydan - Tayfun Bayındır - Güntekin Onay - Kaan Kural (unuttuklarım varsa özür) nasıl rahatça yazacaklar aleyhte?

Ünal Aysal ve Aziz Yıldırım Rekabet Kurumu'na başvursa yeridir çünkü iş haksız rekabete dönecek!...

Hiç yorum yok: