3 Mart 2011 Perşembe

Fatih Terim sesleri!


Dünkü Gaziantep beraberliği sonrası Türkiye Kupası'ndan da elendik ve neredeyse hedefimiz kalmadı. Artık Hagi, inatları ve yanlışlarını yazmaktan sıkıldığım için başlıkla ilgili düşüncelerimi ileteceğim.

Herkes ilk peri masalının yeniden canlanacağını, 4 sezonda sadece 12 mağlubiyet alan yenilmez armadanın tekrar oluşacağını, avrupada fırtınalar estirip yeni bir kupa alınacağını düşünüyor. 2. kez gelişinde de bu umutlar vardı. Hatta rahmetli seçim kampanyasında Canaydın isim vermeden "gönüllerinizdeki teknik direktörle anlaştım, yeni sezonda O görevin başında olacak" diyordu ama beklenenin tam aksi oldu. Yaklaşık 33M$'a alınan (ki o tarihte sıkı paraydı) oyunculardan hiç bir verim alınamamıştı. Kongo'lu Ali Mbola Lukunku gibi bir yetenek! bulunmuş, Trevio Sergio Almaguer transfer edilip şampiyonlar liginde oynayan ilk meksikalı olma ünvanı kazandırılmış, Fabio Pinto gibi hem yüzü hiç gülmeyen ve bizlerin de yüzünü güldürmeyen bir Brezilyalı alınmış ve ard arda başarısızlıklar gelmişti. Hafızalarda canlanması için diğer transferler aşağıdadır:

Mohammed Adama Sarr (Senegal), Jorge Felipe Loureiro (Brezilya), Christian Correa Dionisio (Brezilya), Haim Michael Revivo (İsrail), Abel Luis Silva Xavier (Portekiz), Frank de Boer (Hollanda), Cesar Luis Prates (Brezilya), Gabriel Tamas, Ovidiu Petre, Florin Bratu (Romanya).

Takım kötü olunca Xavier ve de Boer gibi isimlerin de kötü olması önlenemiyordu. Hatta de Boer yanlış hatırlamıyorsam o sene takımın asist kralıydı ama tersten!

Gelelim günümüze, içinde bulunduğumuz durumdan herhalde daha kötü olamayız? Adnan Polat 27 Mart günü yapılacak olan Mali Genel Kurul'dan sağ salim çıkarsa (ki çıkmalıdır) önümüzdeki yılın değil yılların planlamasını yapmalıyız. Ve bu kararları Mart ayı bitmeden kesinleştirmeli ve uygulamalıyız:

1) Fatih Terim: CEO
Asla eşofman giymemeli ama Galatasaray'da futbol ile ilgili yapılacak tüm işlemler kendisinden geçmeli; teknik direktör seçimi, transferlerde ki isim kararları, sözleşme uzunlukları, ödenecek ücretler, altyapı hocalarının seçimi, tüm takımlarda oynatılacak sistemin seçimi ve uygulanması (ki genç oyuncu alttaki takımlardan üste geçtiğinde herhangi bir sistem zorluğu yaşamamalı).

2) Can Çobanoğlu: Manager
Uzun zamandır görev almıyor ve başarıya aç. Özellikle yabancı oyuncularla iletişimi kuvvetli olmalı.

3) Altyapı hocaları: Eski futbolcular
Hakan Ünsal ve Hakan Şükür dışındaki tüm eski futbolcular görev almalı ama iyi bir eğitim ve lisan donanımından sonra.

4) Bülent Korkmaz: Ne ünvan bulunursa bulunsun ama mutlaka kadrolarda yer alsın, yaşayan efsane.

5) Tugay Kerimoğlu: Hem 10 yıl uzakta dur hem de hala en sevilenlerden ol, ASY yıkılırken gözlerinin dolması unutulmaz.

6) Mümkünse Mehmet Ağar. Destek olduğu konular ve gücü tartışılmaz.

Başarının geleceği bu şekilde de garanti değil ama en azından bizden birilerini başımızda görmek, güvenilir insanların varlığı bizi rahatlatacaktır. ASY'nin son maçında röportaj için mikrofon uzatan spiker düşüncelerini soruyordu, imparatorun cevabı kısaydı: "O malum dörtlük her şeyi anlatıyor" diyordu:
4 sene üst üste şampiyon olduk,
Avrupa'nın kralı olduk,
Gerçekleri tarih yazar,
Tarihi de Galatasaray!

Hiç yorum yok: