27 Şubat 2011 Pazar

Hagi & Analiz...


Dünkü İBB mağlubiyetinden sonra Hagi bugüne kadar ki en anlamlı cümlesini kurmuş: ''Bizim için en önemli olan şey, bütün herkes kendi kendine bu akşam analiz yapması lazım. Çarşamba çok önemli maç var. Bir an önce kendimize gelerek bu maça çıkmalıyız''

Lütfen, bu analizi sende kendi kendine yapar mısın?
1) Sabri'yi yine orta sahada oynatarak hem sağ bek, hem de orta sahayı bir eksik bırakmanın anlamı nedir? Devre arasında aldığın Yekta'yı orta sahada kullansan, Sabri'yi sağ beke çeksen ölür müsün?
2) Yabancı kontenjanı dolayısıyla oynatmadığını söylediğin Insua'yı (ki dün 5 yabancı ile çıktın, yedekte de 2 yabancı vardı) ne zaman düşüneceksin? Kiralık oyuncu istemiyorum diye açıklama yaptıktan sonra devre arasında niye göndermedin? Bu adam Hakan Balta ve Çağlar Birinci'den daha mı kötü? Biz de izliyor ve görüyoruz, bakar kör değiliz!
3) İstemesek de sevmesek de Gökhan Zan varken defansa koysan, Lorik Cana'yı Mustafa Sarp'ın yerinde oynatsan daha verimli olmaz mı? Mustafa Sarp'ı bir gün taraftar sahaya inip yumruklarsa hiç şaşırma, bu kadar ısrar ederek adamdan nefret ettirdin!
4) Anlamsız dizilişler yerine 4-4-2 oynatsan, Stancu'dan Arda yaratmaya çalışmasan, takım illa bu düzende oynayacaksa Stancu'nun yerine Emre Çolak'ı düşünsen faydalı olmaz mı?
5) Koca takımda Zapata - Servet - Culio - Kazım - Baros dışında doğru kişilerle yerinde oynayan oyuncu yoktu, bek kavramı kalmadı, orta saha biraz baskıda rakibe teslim, ilerde bireysel yeteneklerle gol bulabilirsen ne ala lakin gol yememen de lazım ama ne mümkün!

Bu hataları ilk kez dün yapmadın. Ve korkarım ki son kez de yapmadın! Biraz empati yap, kendini taraftarın yerine koy, artık kaybetmekten bıktık! Zor günde görev alman güzel ama bunu bedavaya yapmıyorsun ki! Ayrıca o koltukta yer almak isteyen yüzlerce isim kulübün kapısını aşındırıyor, bilmem haberin var mı? Kendini burada gösterip belki de orta sıra bir İtalyan takımının başına bile geçebilirsin, hedeflerin arasında bu yok mu? O halde niye sızlanıp duruyorsun? 2 haftadır cuma günleri yaptığın basın toplantılarından gına geldi. Sürekli "bu takımı bu hale ben getirmedim, 1.5 yıl takımın başındayım, yönetim arkamda" masalını anlatıp duruyorsun, "doğum günümü nasıl kimse hatırlamaz, saygı istiyorum" diye alakasız açıklamalar yapıyorsun. A takımda güvenmediğin oyuncular varsa A2'ye bak, kimse gençleri neden oynatıyorsun diye sana kızmaz? Ama Misimoviç gibi sıra dışı bir futbolcuyu kazanamaman tamamen senin suçun.

Tugay'la beraber tüm idmanlarda aktif olarak yer alıyorsun, çift kale maçlarda oynuyorsun, umarım kafanı çarparsın da çarşamba günü kadro hatası yapmazsın!

NOT: Cenk Tosun'u alamadığımız için Adnan Sezgin'i ve yönetimi eleştirenlerin bir daha düşünmesini isterim, bu çocuk bu takımda ve Hagi'nin elinde sizce başarılı olur muydu? Bırakın ülke futbolu büyük bir yetenek kazansın. Hem bırakın 3-5 maçta gösterilen performansı, bir sezon boyunca gösterilen performans bile yeterli değil, değil mi Güiza?

Hiç yorum yok: