27 Mart 2011 Pazar

Adnan Polat'ın ardından...


Gördüğüm en önemli ve etkili Galatasaray'lılardan birisin. Bugün sana yapılanları kesinlikle haketmedin, en azından biçimi yanlış! Göreve gelirken rahmetli Canaydın gibi "10 yılda 7 şampiyonluk ve en az 1 Avrupa kupası" vaat etmedin. "Karanlıktayız, tünelin sonu görünmüyor, biraz zaman" dediğinde herkes şampiyonluk istedi. Sonra "karşıda ışık gözüküyor, ışık tünelin sonu mu yoksa üstümüze gelen tren mi, biraz zaman" dedin, tahammülsüzler artmaya başladı. Çalıştın(ız), çabaladın(ız) ve tünelin sonundaki gün ışığı gözüktü ama 15 Ocak'tan bu yana gaz verdiler ve Faruk Süren gibi sen de hak etmediğin bir zamanda ve biçimde gönderildin. Bırakın Galatasaray Lisesi mezununu ilkokul mezunu bile olamayacak bazı genel kurul üyelerinin dolduruşa getirilmesi, batıl inançlılar gibi sürekli itiraz ve sürü psikolojisi sonucu en az 3 yıl boyunca yönetimde yer alamayacaksın.

Hatasız olmanı kesinlikle beklemiyorum ama bugün aleyhinde el kaldıranlar somut hangi sebebe dayanarak aleyhte oy vermiştir? Rijkaard geldiğinde hepsinin ağzı açık kalmıştı! Elano transferi sabaha karşı web sitesinden duyurulduğunda hit rekoru kırıyordu! Meira - De Sanctis - Linderoth - Lincoln - Misimoviç - Nonda - Jo - Dos Santos - Keita vb. geldiklerinde (tam liste aşağıda, siz de inceleyin ve kalite/fayda denkleminde objektif kararınızı verin lütfen, o dönemin gerçeklerinde hangisini transfer etmezdiniz, ben sadece Okan Buruk diyebiliyorum!) belki de bir çoğu havalimanına karşılamaya gitmişlerdi. Kim önemli bir avrupa kupası öncesi defansta çok büyük bir sıkıntı varken Meira'yı satmak ister, deli olmak veya Fener'li olmak lazım? Kulüp ve nakit dengeleri açısından o kadar sıkışılmış ki bunu bile yapmak zorunda kaldın.

4 önemli görevi 1 dönemde becerdin, tüzük - riva - şirket birleşmesi - stadın sonuçlandırılması. Bunu bir başkası yapsaydı kulübün bahçesine büstünü dikerlerdi. Kıymetin anlaşılacak ama bakalım ne zaman!

Şimdi sıra "ağır abilerin" dudaklarının ucundaki sözcüklerde. Muhtemelen hayatında yeni bir heyecan yaşamak isteyen 70 yaşındaki "Ünal Aysal" başkan seçilecek, ekibini de merakla bekliyoruz.

Teşekkürler Adnan Polat, bugün (istemesem de) sen kaybettin, kazanan Galatasaray olur umarım...


2006 & 2007
Tolga Seyhan
Okan Buruk
Marcelo Carrusca
Mehmet Topal
Junichi Inamoto

2007& 2008:
Orkun Usak
Barış Özbek
Serkan Çalık
Servet Çetin
Volkan Yaman
Tobias Linderoth
Ahmed Barusso
Shabani Nonda
Hakan Balta
Ismael Bouzid (kiralık)
Emre Güngör
Cassio Lincoln

2008-09:
Morgan De Sanctis (kiralık)
Yaser Yıldız
Harry Kewell
Fernando Meira
Milan Baros
Alparslan Erdem
Emre Aşık
Serkan Kurtuluş

2009-10:
Leonardo Franco (kiralık)
Gökhan Zan
Mustafa Sarp
Abdul Kader Keita
Elano Blumer
Caner Erkin (kiralık)
Lucas Neill
Joao Alves (kiralık)
Giovani Dos Santos (kiralık)

2010&2011
Misimovic
Pino
Insua (kiralık)
Mehmet Batdal
Ali Turan
Serdar Özkan
Çağlar Birinci
Lorik Cana
Musa Çağıran
Kazım Kazım
Culio

1 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Bunların kimse tersini söylemiyor ki, Mali yönden yönetim ibraedildi zaten.

Transferler evet, bu zamana kadar gördüğümüz en iyileriydi belki böylelerini göremeyiz bir daha.

Ancak dün olanlar, 13 ocakta yaşanan olayların Adnan Sezgin'e verilen amaçsız yetkilerin, bir de yapılan onca muhteşem transfere rağmen fenerin bilmem kaç puan geride olmamızın bir sonucuydu. böyle değerlendirirsek