19 Aralık 2010 Pazar

Hagi ne yapmak istiyor?


Daha önce de söyledim, tekrarlıyorum. Rijkaard'ın gidip Hagi'nin gelmesi sadece FB maçına tesir etmiş olup, takımda/oyunda/futbolcu performansında vb. konularda başka hiç bir artısı olmamıştır. Üstelik Hagi çıkıp Rijkaard'a yönelik "takım iyi çalışmamış" tarzında yanlı basının hoşuna giden demeçler vermeyi uygun görmüş, eskilerde kalan GS kültürüne ters düşmüştür!

Son haftalarda Sabri'yi orta sahada oynatmayı keşfeden Hagi bugünde Balta'yı orta sahada denemiştir. GS deneme takımı değildir. Orta sahada deneyeceksen Musa'yı denemen gerekir. Kiralık olduğu için yok saydığın Insua'yı denemen gerekir. Her ne kadar asist yapmışta olsa Balta oranın adamı değildir ve oynatmadığın adama ayıp etmiş olursun.

Daha önce bir çok kez yazdık, bu sene hedefimiz filan kalmamıştır. Türkiye Kupası hedefimiz filan değildir. Zaten grupların oluşumuna göre 4 takım yarı finallerde karşılaşır; GS - Trabzon - Bursa - FB. Aksi sonuç sürprizdir. Şansı yanında olup 2 maç kazanan da kupayı götürür. İlk Denizli maçında yapması gereken A2 takımından oyuncu denemesini zorunluluktan bu haftaya erteleyen Hagi hatalıdır. Anıl bugün iyi oynamayıp net 2-3 fırsatı harcasa, büyük ihtimalle bu sene sonunda takasta kullanılacak bir oyuncu olurdu!

Galatasaray'ın yeni bir senaryoya ihtiyacı var. Mekan belli; Türk Telekom Arena. Burada yeni başrol oyuncularına ihtiyaç var; Servet'in yerine, Zan'ın yerine, Ayhan'ın yerine, Sarp'ın yerine, hatta Kewell ve Baros'un yerine! Hiç transfere gerek duymadan tamamını A2'den ve neredeyse hiç oynatmadığı Çağıran/Batdal vb. isimlerde bulabilir Hagi, biraz gözünü açarsa!

Son bir notu da antrenmanlar için yazayım. Her idman sonrası yayınlanan fotoğraflarda gerek Hagi gerekse Tugay sürekli oyuncularla beraber idman yaparken görülüyor, buna ne gerek var? Futbolcuya bu şekilde mi yetenek aktarılır? Pozisyon bilgisi bu şekilde mi verilir? Sosyalliği ve/ya motivasyonu bu şekilde arttırabileceklerini mi sanıyorlar? Bence bir kez daha düşünmeliler!

1 yorum:

Sayhan Efe dedi ki...

Söyleye söyleye tüy bitti dilimizde.Sağır sultan bile duydu sesimizi ama şu yönetim duymadı.Açın gençlerin önünü artık.Yapamıyorsanız da gidin...