16 Kasım 2010 Salı

Nicklas Bendtner


Bir adam var, yıllar önce (2004) Arsene Wenger tarafından keşfedildi ve işleniyor. Kolay pozisyonlarda atamadığı oluyor. Belki bir çoğuna göre "kazma" olabilir. Fakat fizik - genç takım performansları - Arsenal / Premier Lig tecrübesi beni heyecanlandırıyor. Danimarkalı, 22 yaşında, 1.95 boyunda, evli ve 2 çocuklu, gol makinası filan değil. Fakat son zamanlarda Arsenal'den ayrılacağına dair haberler çıkıyor. Eğer olurda ayrılırsa ve mümkün olursa GS satın alırsa (~10M€) iyi bir iş yapmış olacağımızı düşünüyorum. İstatistikleri fena değil:

- Arsenal: 123 maç - 37 gol - 172 dakikada 1 gol (sonradan girdiği maç sayısı fazla)
- Birmingham City - 44 maç - 11 gol - 317 dakikada 1 gol (muhtemelen takımın gol pozisyonu sıkıntısı var)

Sakatlığı çok yok. Problemli değil gibi. Geleceğin takımını kurma yolunda önemli bir oyuncu olabilir. Her ne kadar elinden kupayı da almış olsak da Arsenal ve Wenger'in bize kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. En azından "kupayı elimizden alan Türk takımı artık avrupa kupalarına katılamıyor" dedirtmemek için!

1 yorum:

halk dedi ki...

şu arsenal'de kanımın ısınamadığı adamlardan biri bendtner yani futbolu hiçbirşeye dokunmuyor gibi geliyor bana ama muhtemelen tipine gıcığım aga.