11 Kasım 2010 Perşembe

Galatasaray Futbol Takımı'nın hedefi nedir?


Dün akşam vasat bir futbol ve Pino'nun yeteneği sayesinde galibiyet geldi. Bugünkü gazetelerin ve blogların çoğunda "kupa ası" - "cimbom kupaya gözünü dikti" - "Hagi kupaya asıldı" - "hedefimiz kupa" konulu bir sürü başlık ve yorumu hayretle okudum! Bunları yazanların bir çoğuda koyu Galatasaray'lı! Nasıl olurda ülke futbol tarihinin tüm güzelliklerinin altında imzası bulunan bir kulübün tek hedefi "kupa" olarak indirgenebilir? Tamam oynanan futbol ve kadro çok iç açıcı değil ama sezonun henüz 1/3'ü geçmişken lig hedefinden bu kadar uzaklaşılır? Kendi sahamızda (lider de olsa) 2.lig ekibini ağırlıyoruz, tam kadro çıkmışız ve zorlanarak galip gelmişiz, kamuoyu sanki kupa gelmiş veya alınmasına garanti gözüyle bakıyorlar! Ve nedense ligi boşlamamız isteniyor!

FB-BJK her zaman rakibimiz ama Trabzon - Bursa - Kayseri - İBB - Karabük - Antalya takımlarını geçebilmek çok mu zor? Ligi 6-10 aralığında bitireceğimizi mi sanıyorsunuz? Bu takım toparlanmayacak mı? Sakatlar dönmeyecek mi? Bir aksilik çıkmazsa 2.yarı maçlarımızı ~50.000 seyirci önünde oynamayacak mıyız? Bu forma bu kadar ucuz değil. Galatasaray devre arası transferinde 2 isabetli iş yapabilirse şampiyonluğun en önemli 3 adayından biri olur. Bugünkü sorunumuz atan-tutan sorunudur. Geçen sene devre arasında yapılan Nonda - Jo/Santos değişikliği tutmadı ama bu sene tutmayacak demek değildir. Kişisel fikrim futbolcu alınmasından yana değil kendi içimizdeki cevherleri çıkartabilmek. Rijkaard'ın altını oyan futbolculardan bir an evvel kurtulmamız ve yerlerine gerçekten bize faydalı olabilecek 2-3 genç oyuncunun monte edilmesiyle başarı çok uzak değil. Daha bu takımda oynamayan Musa Çağıran - Çağlar Birinci - Mehmet Batdal, henüz oynayamayan/istenilen performansı sergileyemeyen Misimoviç - Arda - Baros - Elano - Pino - Kewell göz önünde bulundurulursa bu derenin altından çok sular akar. Yeter ki Hagi'de biraz cesaret olsun, Tugay biraz daha takımla ilgilenebilsin, Sezgin biraz daha organizasyonu üstlenebilsin, yönetim ödemeleri zamanında yapabilsin. Kadromuz gerçekten iyi ve sadece sakat veren kulüp biz değiliz. Sadece elimizdekileri kullanmayı pek beceremiyoruz.

Son sözümde Hagi'ye. Trabzon maçını berabere bitirseydik bence hiç bir şey kazanamayacaktık. Bu takımı (dün olduğu gibi) biraz daha hücum oynatmak gerekir. Batdal'a biraz daha fazla şans vermek gerekir. Ümidimizin devam edebilmesi için seriye ihtiyacımız var ve başlangıç için Manisa çok uygun bir rakip.

Hiç yorum yok: