2 Temmuz 2014 Çarşamba

Dünya Kupası Brezilya 2014 çeyrek final eşleşmeleri...


Büyük maceranın uzun bölümü bitti, artık son 7 maçta dünyanın en büyüğü belli olacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda bence öne çıkan hiç bir takım ve oyuncu ismi zikredemem. Tabii ki bazı hikayeler var ama grup maçlarından itibaren "x takım şampiyonluğa koşuyor" diyemem. En güvendiğim Almanya bile Cezayir eşleşmesinde kupaya veda edebilirdi!

Son 16'da bu kadar uzatmaya giden veya penaltılara kalan bir turnuva daha hatırlamıyorum. Bunu 2 sebebe dayandırabiliriz; a) takımlar arasındaki güç dengesinin azalması b) elenme korkusu. Elenme korkusunu gayet iyi anlayabiliriz, 4 yıl boyunca bu günlerin hayalini kuran fuıtbolcular, teknik ve idari yöneticiler ile uluslar var, gayet mantıklı. Fakat a şıkkının bence temel sebebi internetin keşfine dayanıyor. Bize ilk okulda 4 çağ öğrettiler; Taş Devri, İlk Çağ, Orta Çağ ve Yakın Çağ. Bence Yakın Çağ 1991 yılında World Wide Web ile kapandı ve (siz adını ne koyarsınız bilmem ama) Teknolojik Çağ başladı! İnternetin gelişerek günümüze kadar gelmesi ile artık istediğiniz her şey hatta daha fazlası elimizin altında. Dünyanın her yerinden her türlü bilgi ve belgeye çok kısa zamanda ulaşabiliyoruz. Özellikle futbolun gelişmesinde ve yeniliklerin küçük gruplardan hızlıca büyük kitlelere ulaşmasında önemli etkisi var. Neymar'ın attığı bir çalımı ertesi hafta bölgesel amatör ligde deneyenleri görebiliyorsunuz veya Portekiz 2.ligindeki Moreirense'nin geçen sene tüm maçlarına dizilişi ile ulaşmanız mümkün.

Dünya futbolunun birbirine benzeyen yapısını çözdükten sonra! çeyrek final eşleşmelerine kısaca göz atabiliriz.
 
 
 
 
04.07.2014
19:00
Fransa
Almanya
04.07.2014
23:00
Brezilya
Kolombiya
05.07.2014
19:00
Arjantin
Belçika
05.07.2014
23:00
Hollanda
Kosta Rika

Dünya Kupası kazanmış 2 takımın eşleşmesinde Almanya'yı şanslı görüyorum ve bunu sadece Ribery'nin yokluğuna bile bağlayabilirim! Almanya makine düzenine geçerse Fransa'nın hiç şansı kalmayacaktır. Burada olmaları büyük sürpriz olan Kolombiya ve Kosta Rika iyi futbolla Brezilya'ya ve Hollanda'ya karşı veda edeceklerdir. Arjantin ise mucize gerçekleştirmek isteyen Belçika'ya bu şansı vermeyecektir. Kısacası yarı final tahminim Brezilya - Almanya ile Hollanda - Arjantin şeklindedir.

Dün İsviçre'den Shaqiri'yi beğendim, Kolombiyalı Rodriguez, Belçikalı Origi, Nijeryalı stoper Omeruo piyasalarını yükseltti, Ekvadorlu Enner avrupaya gelebilir, gol krallığı bu turda belli olabilir ama aday çok fazla.

Son 16 maçlarında göremediğimiz heyecanı çeyrek finalde yaşamak umuduyla...

Hiç yorum yok: