22 Mayıs 2014 Perşembe

Rusya 2013-2014 sezon değerlendirmesi...


 
İlginç bir sezon oldu; CSKA Moskova sezonu 2.sırada bitiren rakibi Zenit’i 1-0 yenerek başlattığı son 10 maçtaki galibiyet serisiyle sürpriz şekilde üst üste 2.kez toplamda 5.kez şampiyon oldu. Zenit ise son 10 maçta 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 1 puan farkla 2.oldu ve CL için ön eleme oynamak zorunda kalacak. Son 2 maçını kaybedip bir anlamda şampiyonluğu hediye eden Lokomotiv Moskova ise Avrupa Ligine katılmaya hak kazandı.

CSKA kadrosunda en beğendiğim kalecilerden Akınfeev, orta sahada Dzagoev ve Tosic, forvette ise Seydou Doumbia gibi yıldızlara sahipler. Sürpriz şekilde sezonu 2.bitiren Hulk, Kerzhakov, Witsel’li kadrosuyla Zenit CL ön eleme maçı oynamak zorunda kalacak. Lokomotiv Moskova ise Diarra ve Pavlyuchenko’lu diğerlerine göre mütevazi kadrosuyla sanki şampiyon olmak istemezmişçesine sezonu tamamladılar, e madem öyle sezon başında Anzhi’nin içini boşaltırcasına neden transfere saldırdılar!

Her ne kadar gidişi olaylı da olsa Gökdeniz Karadeniz önümüzdeki yıl 8.sezonunu geçirecek, istikrarını tebrik etmek gerekir.

Hiç yorum yok: