21 Mayıs 2014 Çarşamba

Hollanda 2013-2014 sezon değerlendirmesi...


Sezon beklenildiği üzere Frank De Boer'un Ajax'ı ile Ronald Koeman'ın Feyenord'u arasında geçti, Phillip Cocu'nun PSV'si ve Dick Advocaat'ın AZ Alkmaar'ı kötü sezonlar geçirdiler. Ajax her iki maçta en yakın takipçisini 2-1 ile geçti, ilginçtir 2 maçta da Pelle ile öne geçmelerine rağmen Sigthorsson 2 maçta 3 gole imza atarak 6 puanlık maçları almayı bildiler ve üst üste 4.kez şampiyon oldular. Bu arada teknik direktörlerin isimleri kulağa ne kadar hoş geliyor, gençliğimizin kahramanları!...

Ajax sezon başında Erikssen'i 13,5 milyon €'ya Tottenham'a sattı. Sonrasında Barcelona patentli Bojan Krkic'i kiralayarak olumlu bir hava yarattıklarını söylemek yanlış olmaz. Hücumda tek oyuncunun performansına bağlı kalmadan bir çok oyuncudan (5 gol üzeri 8 oyuncu) fayda aldılar. Ajax CL'ye grup aşamasında başlayarak muhtemel rakiplerimiz arasında yer alırken Feyenord ön eleme sonrası lige katılmaya çalışacak, Ajax'ın puanının bizden üstün (61.862 - 55.340) olduğunu da belirtelim.

Hollanda gol krallığını İzlandalı Alfred Finnbogason 31 maçta 29 golle aldı, son 2 sezonda 62 maç ve 53 gol, bonservisi 5 milyon € civarında, Trabzonspor ve Kasımpaşa'ya duyurulur!

Hiç yorum yok: