12 Haziran 2011 Pazar

Erman Kunter...


Ülkenin yetiştirdiği en parlak oyunculardandı... Bıraktıktan sonra en iyi coach'lardan biri de oldu... Türkiye'de kendisine pek doyamadık ama Fransa'da doyumsuz işler yapıyor. Bir kaç saat önce üst üste 2.kez Fransa'nın en büyüğü olmak içinde Cholet'nin başındaydı ama olmadı. Nancy maçı 76-74 kazandı...

41-28 ribaund üstünlüğüne rağmen (16'sı hücum, rakibe verdiği OF ribaund ise sadece 3) tüm sezonda %56,6 yüzdeyle 2 sayılık atan Mejia %31 atınca, Euroleague'de %31,3'lük atan Nelson sıfır çekince, Avdaloviç ve Robinson beklenenin altında kalınca son saniyeye kadar mücadele etti ama yenilgiden kurtulamadı. Erken teslim olmamasının sebebi ise benchten gelenlerin 46 sayısıdır. Özellikle Causeur oldukça yüzdeli (%73) oynadı. Nancy'de ise 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken Linehan ve Grant'in üçlükleri ilaç gibi geldi. Sezonda oynanan iki maçı da deplasmanda oynayanlar kazanmıştı:

Nancy-Cholet: 75-85
Cholet-Nancy: 68-79

Fransa ligini 2. bitirmenin de başarılı olduğunu düşünüyor ve bir müddet daha oralarda kalıp dönüşte Milli Takım'da görev almasını diliyorum.

Hiç yorum yok: