24 Ocak 2011 Pazartesi

"Çetin" başlangıç!


23 Ocak 2011 tarihindeki ilk resmi maçta Sivassporla karşılaşan takımımıza yeni stad hayırlı olsun, umarız sonu gelmez başarılar elde ederiz.

Bitmeyen inşaatlara, çürüyen yapılara alışkın bir neslin evlatları olarak (Şanlıurfa GAP Arena: 1992-2007: 15 yıl / Sinan Erdem Spor Salonu: 1993-2010: 17 yıl) yeni stadımızın bu kadar kısa sürede bitirilmesi için fiziken ve manen emeği geçen tüm kişilere teşekkür ederiz. Son 2 yönetimin (Özhan Canaydın ve Adnan Polat) bu konudaki kararlılığı ve takipçiliği ciddi başarıdır.

Ara transfer döneminde takıma katılan Yekta, Culio, Kazım ilk 11'de, Stancu ise 58.dakikadan itibaren sahada yer aldılar. Culio hem transferin hem de takımın en iyisiydi. Son derece mücadeleci, kendine ve arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya gayret eden ama biraz aceleci bir görüntü sergiledi. Yekta ise maçla beraber ne kadar isabetli bir isim olduğunu kanıtladı. Zaman ilerledikçe biraz silindi ama yine de Barış - Sarp gibi isimlere nazaran daha fazla verimliydi. Kazım golcü eksikliğinden dolayı verimsizdi. Hem pozisyon hazırlamaya hem de atmaya çalıştı ki bunu dünyada yapabilen iki kişi İspanya'da zirvede yer alıyorlar! Stancu ise girer girmez bizleri heyecanlandırdı. Son vuruş ustası görüntüsünden uzak, daha çok topu geniş alanda alıp dripling yapmaya meyilli bir görüntü çizdi. Bize gereken ceza sahası dışına pek çıkmayan ama golün her türlüsünü atabilen bir oyuncu iken yine de uzun zamandır "sıfır" golcüyle oynayan bir takım için vahadaki su gibi geldi!

Bu kadroyla kalitemiz biraz daha arttı. Transferin son bir haftasına girilerken yeni isimler bekliyorum, bu konuya daha sonra değineceğim. Bugün oynayamayan Neill - Baros - Kewell - Arda - Pino'da takıma katıldığında biraz daha fazla can yakmaya başlayacağız. Bugün alınan galibiyetle 4 sıra birden yükseldik. Hedef lig sıralamasından avrupa kupalarına katılmak olmalı ki bu ilk 4'ün içinde yer almak demek. Sezonun ilk yarısında bizi hayal kırıklığına uğratanların biraz daha fazla çalışması gerekiyor.

Hiç yorum yok: