29 Kasım 2010 Pazartesi

Transferin son günü...


Yine yeni alınmış bir mağlubiyet üzerine yazmak gittikçe zorlaşıyor. Hele kendi evimizdeki son 2 derbiyi kaybederek Ali Sami Yen'e veda etmek daha da zor. Yeni stadımızda da benzer bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum!

Söylentilere göre transferin son günü hem Aurelio hem de Fatih Tekke bize önerilmiş, görüşülmüş ama anlaşma sağlanamamış. Her iki oyuncuyu da fazla başarılı bulmamakla beraber kapımızdan döndüğünü öğrenince fırsat kaçırdığımızı anlamıştım. Bunu özellikle dünkü maça bakarak söylemiyorum ki zaten Tekke kadroda yoktu. Her ikisi de yerli statüsünde, ligimizi bilen, performans olarak ortalama iyi not vereceğimiz çizgide oynayan oyunculardı ve sanırım her ikisi de bonservissiz olarak geleceklerdi. Bugün büyük fırsat oldukları daha da ortaya çıkıyor.

Taraftarımız kelle istemeye doymuyor ama bence hiç de sağlıklı düşünmüyor. Nasıl Rijkaard - Hagi değişikliğinde pozitif bir durum yoksa (ki ilki Sabri'den orta saha oyuncusu yapmaya çalışmıyordu) mevcut yönetimin gidip yeni bir yönetimin gelmesi de çözüm olmayacaktır. 1. derecede sorunumuz "futbolcu kalitesi"yle ilgilidir. Holosko neredeyse topla dışarı çıkacakken müdahale etmek de neyin nesi? Hagi'nin takım için yapacağı en iyi şey ilk fırsatta bazı oyuncuları devre dışı bırakıp genç oyunculara fırsat vermesidir. Bakarsınız 1 tanesi tutar ve yıllar boyu bize ve milli takıma hizmet eder, böylelikle kendisini ilerde hep iyi hatırlayabiliriz.

Bu arada Neill'le gurur duyduğumu özellikle belirtmek isterim.

2 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Yazının ana fikrinden bağımsız.Sabri zaten orjini orta saha sağ iç 3-5-2 nin orta sahasında 10 numrayı presleriyle besleyen adam.Bir Suat Kaya.sabrinin bu denli tiye alınmasının nedenide sağ bek 'e devşirilmesi.Bencede elde sağ bek varken hemen ön liberonun sağına çekilmeli.Çünkü sağ bekte çok adam kaçırıyor.Rakibin sağdan ve arka direğe yaptığı ortalarda kısa boyunun dez avantajıyla hava toplarında çok aksıyor.Sabriden forvet olur defans olmaz.

Hakan Özkan dedi ki...

*Semt aşığı: Doğru demişsin de elde sağ bek yok işte maalesef..
Ali Turan fasulye.