29 Ekim 2010 Cuma

Hagi!



Alınan Fenerbahçe beraberliği üzerine medya yavaş yavaş aleyhte kampanyaya başladı. Durup dururken Hagi ile Fatih Terim'i kıyaslayanlar bile oldu, ne gereği varsa!

Burada Hagi'nin üzerine çok büyük görevler düşüyor. Hem futbolcularla iyi ilişki kuracak, hem medyayla başa çıkacak (ilerleyen zamanlarda "hepiniz hırsızsınız" lafı sürekli gündeme gelecek), hem yöneticilerle aynı dili konuşacak ve ara transferde istediği 2-3 pozisyona futbolcu aldıracak, hem de taraftara takımın oynadığı futbolu beğendirecek.

Daha önce yaşadığı teknik direktörlük deneyimlerinden (Romanya - Bursa - Galatasaray - Timişoara - Steau Bükreş, ki Türkiye Kupası haricinde hiç başarısı yok) ders çıkarması, hatalarını görüp törpülemesi, takımda ve teknik kadroda çok iyi bir ahenk yakalaması şart. Bugüne kadar içimizi karartan, 2 adam üst üste geçemeyen Pino'yu ilk 11 oynattığı yeni pozisyonda iyi iş çıkarması, Elano'nun ruhunu okşayarak verim alması, Ayhan - Servet gibi taraftarın son derece mesafeli/tepkili olduğu oyuncuların görevini yapması O'nun şansıdır. Bunu forvette Misimoviç - Batdal - Serdar - Aydın Yılmaz dörtgeninde sürdürürse, defansta Çağlar - Gökhan - Insua, orta sahada Musa Çağıran - Emre Çolak'ta da yapabilirse taraftardan tam puan alacaktır. Yanında da Tugay gibi camianın bir çoğunun sevdiği isim var. O'na da güvenir ve fikirlerine değer verirse iyi bir ikili olur ve uzun yıllar takımın başında kalır. Ayrıca takıma bir abi-menajer de (misal Abdürrahim Albayrak) monte edebilirse puzzle tamamlanmış olur.

Sonuçta bütününe bakılırsa takımın kadrosu hiçte kötü değil! Önemli olan adaletli bir biçimde oynatabilmek. FB maçı ölçü değildir ama Antalya'dan itibaren gerçek sınav başlayacaktır. Eğer devre arasına kadar başarısız olursa, son yıllardaki ASY'deki taraftar topluluğu ile yönetim devre arasında ipini çeker ve Fatih Terim'i yeni stadda takımın başına getirir. Teknik Direktör değişiklikleri ülkemizde çok alışık olduğumuz siyasi darbeler gibidir. Takımda da bir çok düzeni alıp götürür ve yeni yapılanma adına yeni düzenler oluşturulur. Aslında (kusura bakmayın ama) düzülen hep kulüp olur! Mesela bizim altyapıdaki Hollandalı hocamızın (evert Jan Derks) akıbeti ne olacak, bilen var mı?

Bu yüzden Hagi çok çalışmalı ve hepimiz O'na destek olmalıyız.

Hiç yorum yok: