20 Kasım 2012 Salı

Manchester Utd. Paf Takımı

Bir süredir medyada Manchester'ın gençler, tüysüz bıdıkları geliyor tarzı bir gaz var. Lafı uzatmadan konuya girelim. Karşımıza çıkan kadro - veletler de gelse bizden güçlü ki, rakibin yaş ortalaması öyle küçük falan da değil. Gelmeyenlerden başlayalım:

Rio sezon başından beri yok, Scholes'la Giggs zaten rotasyonda kullanılıyorlar, yaşlarından bahsetmeme gerek yok sanırım. David De Gea, sezona yedek kaleci başladı, Lindegaard'ın bu sezon De Gea kadar ilk 11 maçı var. Kagawa zaten sürekli rotasyona sokuluyor. Rooney ve RvP yi getirmediler evet, onların yerine de Hernandez ve Welbeck oynuyor. PAF takım dediğiniz takımdaki Phil Jones'a geçen sene 30 milyona yakın para verdiler.


Şimdi de muhtemel ilk 11'e bakalım:


Kale: Anders Lindegaard: Bu sezon ManU ile 8 maça çıktı. Sezona ilk 11'de başladı. Danimarka milli takımında da görev alıyor. T.M. tahmini bedeli 5 m: Yaşı 28.

Sağ bek: Rafael : ManU'nun ideal sağ beki. Bu sezon 17 maça çıktı. Brezilya milli takımında da görev alıyor. T.M. tahmini bedeli 9 m. : Yaşı 22.

Stoper : Phil Jones : Geçen sezon 30 küsür milyona Blackburn'den geldi. İngiltere milli takımında da görev alıyor. Bu sene sakatlıklar yüzünden fazla fırsat bulamadı. T.M. Tahmini bedeli 18 m. : Yaşı 20

Stoper : M.Carrick : Bir genç de tercih edilebilir yerine ama gazeteler şimdilik Carrick'in oynayacağını söylüyor. Lampard, Rio ve Joe Cole gibi o da West Ham okulundan. Çok ciddi bir ücret karşılığında Spurs'den transfer edildi. 26 kez milli takım forması giydi. Bu sezon 19 maça çıktı. T.M. tahmini bedeli 12 m. : Yaşı 32.

Sol Bek : A.Buttner : Pek bilinmeyen bir isimdi geçtiğimiz sezona kadar. Fergie rotasyonda epey bir yer verdi kendisine. Bu sezon 6 maça çıktı genç Hollandalı.Genç milli takım seviyesinde fırsat bulsa da henüz A milli maçı yok. T.M tahmini bedeli 6 m. Yaşı 23

Orta Saha: Anderson : Nuri Şahin'le oynadığı finalden sonrası önce Porto sonra ManU ile kariyer basamaklarını hızla çıktı, Nuri Şahin'in daha yavaş ama emin yükselişi geçen seneki sakatlıkla kesilmeseydi belki de o finalin iki yıldız oyuncusu şu an aynı ligde kozlarını paylaşıyor olamayacaklardı. Anderson 24 yaşında ama herhangi bir oyuncumuz kadar uluslararası tecrübesi var bu sezon 11 maça çıktı,  T.M. tahmini bedeli 12 m.

Orta Saha Nick Powell : Sezon başında Charlton'dan 6 milyon pound'a geldi. İngiliz genç milli takımının formasını her aşamada giymiş bir oyuncu. Bu sezon 8 maçta şans buldu: Yaşı 18. T.M. tahmini bedeli 3 m.

Kanat : Tom Cleverley : Bu sezon 17 maçta forma giydi. Geçen sezon da takımın vazgeçilmezlerindendi. İngiltere milli takımının formasını da giyiyor. Yaşı 23. T.M. tahmini bedeli 8.5m

Kanat: Darren Fletcher : Ferguson'un en sevdiği oyunculardan biri. İskoçya milli takımının formasını 61 kez giydi. Sakatlığı nedeniyle bu sezon fazla forma giyemese de Fergie onu ısındırmak istiyor. T.M. tahmini bedeli 10m. yaşı 28.

Forvet : Chicharito : Karambol gollerinin adamı. Meksika milli takımının en önemli oyuncularından. Ligde sürekli fırsat bulan oynadığı 2 maçtan birine gol sıkıştıran bir adam. Yaşı 24. T.M. tahmini bedeli 18 m. kendisi ise ayrı bir yazı konusu.

Forvet : D. Welbeck : İngiltere milli takımının Rooney'nin yokluğunda ilk 11 forvetiydi ve turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı.Bu sezon 20 maçta şans buldu ki bu rakam Rooney ve RvP nin bulduğu şanslarla neredeyse eş değer. Yaşı 21. T.M. tahmini bedeli 17 m.

Transfermarkt verilerinin "yasa" veya "kesin" bir veri oluşturmadığını biliyorum ama bir algıyı yansıtıyor - ve kısmen objektif veriler - bu veriler ışığında önce ortalama bonservis bedeline bakalım:

Toplam tahmini bedel 115.5 Milyon Euro.  oyuncu başına 10.5 milyon euro ediyor bu rakam.

Takımın yaş ortalaması 23.9

Powell yerine Young oynarsa yaş: 24.5 ortalama eder 13 milyonu buluyor.

Galatasaray'ın en değerli oyuncusu Muslara'nın bonservisi bu rakam.

Evet motivasyon sorunları olacak, evet RvP ve Rooney yok, ama karşımıza çıkan takım bir PAF takımı değil.

bilginize.


Hiç yorum yok: