12 Kasım 2012 Pazartesi

Kazanan Kadro Değişmez!


Cluj maçından 4 değişiklikle başlasaydık ve berabere kalsaydık bugün bir çok skor yazarı yukarıdaki başlığı kullanacaktı. Fakat Fatih Terim Mersin maçının da önemli olduğunu hem takıma hem de camiaya anlatmak istercesine aynı kadroyla çıkmıştı. Nispeten ilk yarı biraz daha takımının kontrolünde geçmişti, pozisyonlar bulunmuştu ama Kadıköy’deki direkleri üreten fabrika Tevfik Sırrı Gür’e de ürün veriyordu! 2.yarıda Emre’nin kalecinin üstüne giden şutu dönünce sayısal üstünlük sağlanıyor ama yine bir kornerde akıl tutulması yaşanıyordu, tam da Muslera’nın formasını almaya niyetlenirken! Sonrasında oldukça uzun bir zaman olmasına rağmen yeterli baskı kurulamıyor ve “yine” puan kaybı yaşanıyordu.

Bu kararları yüzünden Fatih hocaya kızmak mümkün değil. Ama sezon başındaki “geniş kadro” böylesine maçlar için düşünülmemiş miydi? Kenarda görev bekleyen isimlere bakınca Sabri, Gökhan, Ceyhun, Melo, Furkan, Amrabat, Sercan’dan bazıları bu maçta yer bulabilirdi. Önümüzdeki Karabük maçında nasıl bir 11 çıkacak? Bazı isimler Salı’ya saklanacak mı? Yoksa yine aynı 11’le mi sahada yer alacağız, kestirmek güç. Ama en azından Engin Baytar’ın döneceğine kesin gözüyle bakabiliriz ve bence önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Yıllar evvel Muhammet Altıntaş’ta gördüğüm, Suat Kaya’da zirve yapan “savaşan ve yılmayan” oyuncular kategorimdeki Engin’in dönüşünün fark yaratacağını düşünüyorum.

Ayrıca oldukça kalabalık bir şekilde destek veren, Ali Sami Yen stadını hatırlatırcasına hiç susmayan ve kesintisiz tezahüratlarla rakibini bastıran taraftara büyük bir alkış gönderiyorum.
Bu arada Sercan için yeter sürenin sonuna geliniyor, dikkat!

Hiç yorum yok: