2 Ekim 2012 Salı

Yeniden başlıyoruz...


Yeni statta o muhteşem müzik bu akşam ilk kez çalacak ve sadece 52.652 şanslı kişi buna şahitlik edebilecek. Galatasaray, Sporting Clube de Braga ile umarız iyi başlar ve hep iyi devam eder. Bu akşam Ultraslan’dan da muhteşem bir giriş bekliyoruz. Kulağımıza bazı ipuçları geldi ama bahsedip tadını kaçırmayalım, nasıl olsa hep beraber göreceğiz.
Braga daha evvel 2 kez ülkemize geldi ve 2 maçı da kazandı. 2008-09 sezonunda İntertoto’da Sivasspor ile eşleşti, burada 2-0, evinde 3-0 ile geçip gol dahi yemedi. 2011-12 sezonunda ise EL kupasında Beşiktaş ile eşleşti, evinde 0-2 yenildi, İstanbul’da 1-0 kazandı ve elendi. Braga’ya Türkiye’deki ilk mağlubiyetini tattırmamız şart! Çünkü grup başlamadan önce en büyük rakibimiz gözüküyorlardı. İlk maçta kendi evlerinde Cluj’a yenilmeleri hesapları karıştırdı, bizimle oynayacakları maçı da kaybederlerse işleri çok zorlaşacak. Bu yüzden bu gece müthiş asılacaklar, bizim için ManU maçından da zor geçebilir. Fatih Terim’in dediği gibi İngiltere’de kaybetmek makul karşılanabilir ama bu kadro, istek, atmosferle Braga’yı yenememek büyük sıkıntı yaratır. Bu yüzden yenip hem Türkiye Ligi için moral depolamak hem de CL için Avrupalı rakiplere uzun bir aradan sonra merhaba demek hoş olur.
Kazandığı tek kupa 1965-66 sezonundaki Portekiz Kupası. İyi bir futbol ülkesinin takımı olma şansı bulunan kulüpte dikkat çeken oyuncular ise kaleci Beto, stoper Coelho, solbek Elderson, orta sahada Salino, Djamal Mahamat, Amorim, Hugo Viana, Marcio Mossoro, Ruben Micael, Barbosa, kaptan Alan, forvette Eder’i sayabiliriz. Genelde 4-2-3-1 oynuyorlar ve oyuncu değişiklikleri genelde orta saha ve neredeyse kesin Alan’ın alınması her maçta oluyor. Elemelerde Udinese’yi elediklerini unutmamak gerekir.

Carlos Carvalhal hem oynamış hem de teknik direktörlük yapmış Braga’da. Ayrıca FM oyuncularımdan Hugo Leal, avrupadaki gezgin oyunculardan (Benfica, Chelsea, Lyon, Juventus, A.Madrid) Tiago Mendes, ünlü Bulgar Kostadin Kostadinov gibi oyuncular tarihteki yerlerini almışlar.

Hiç yorum yok: