5 Haziran 2014 Perşembe

Balıkesirspor'a transfer önerileri...




 


Ne de olsa memleketimizin takımı, yol gösterelim ki asansör takım olmasınlar. Bu sene itibarı ile sözleşmesi biten yani bonservisi elinde olan oyunculardan minik bir liste yaptım, 2014-2015 sezonu için içlerinden 2-3 tane bile alsalar işlerine yarayacak ve heyecan getirecek oyuncular var. Bazı isimleri görünce “hadi canım” diyebilirsiniz, ben ise proje anlatılırsa gelmeyecek pek fazla futbolcu olmadığını düşünüyorum, listeye göz atmaya başlayalım:

Kaleci

Gökhan Değirmenci: 25 yaşında, Altay’da başladığı serüveni Kayserispor’da yedek kaleci olarak sürdürdü, geçen sezon Erciyesspor’da 15 lig maçına çıktı ve güven verdi, düşünülmeli.

Ufuk Ceylan: 27 yaşında, bizde pek forma şansı bulamıyor ama Manisaspor’da başarılıydı, 7-8 sene rahat oynar, Gökhan’da sorun çıkarsa mutlak alınmalı.

Defans
Uğur Uçar: Bizim altyapıda yetişmiştir, şu an 27 yaşında, sebebini bilemiyorum ama Karabükspor sözleşmesini uzatmadı, umarım düşündüğüm konudan ötürü değildir; mutlaka alınmalı.

Elyasa Süme: Almanya’da doğmuş olmasına rağmen futbol kariyerinin neredeyse tamamını ülkemizde geçirdi ve Türk vatandaşı oldu. Her sezon 30 civarında maça çıkan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu ciddi katkı sağlar.
Bacary Sagna: 31 yaşında, Auxere ve Arsenal dışında hiçbir yerde oynamadı, Balıkesirspor’da jübile yapmalı! 400’ün üzerinde maça çıkıp 2 kırmızısı var, her sezon 40 civarında maça çıkmış, yönetim istemezse Galatasaray alsın J

John Heitinga: 30 yaşındaki defans oyuncusu uzun yıllar 3 büyüklerin rüyalarını süslemişti. 7 sezon Ajax, 1,5 sezon Atletico Madrid, 4,5 sezon Everton sonrası geçen sene Fulham ile 19 maça çıkıp 2 gol buldu ve 3 Dünya Kupası elemesinde Hollanda forması giydi. 1.80 boyundaki oyuncu biraz sert oyun yapısıyla tanınıyor, keşke gelse!
Philippe Senderos: 29 yaşında, 1.90’lık boyuyla kapı gibi defans oynar, İngiltere liginde çabuk olamaması sorun yaratabilir ama burada başarılı olur.

Orta saha
Aydın Karabulut: Berlin doğumlu, Beşiktaş’ta başladı, 26 yaşında, geçen sezon Sivasspor’da kendini buldu ve Elazığspor’la beraber 40 maça çıkıp 4 gol buldu.

Orhan Gülle: Henüz 22 yaşında, Beşiktaş altyapısından sonra 4 sezondur Gaziantepspor’da oynuyor, bu sene boşa çıktı, sisteme uygun olursa transferi mümkün olur.
Mehmet Güven: Galatasaray ve Manisaspor sonrası gezginliğe başladı, tecrübesi ile faydası olur, henüz 26 yaşında olması ciddi avantaj.

Nuri Şahin: İtiraf edeyim, iş olsun diye yazdım, imkan olsa Galatasaray’a alırdım ama henüz imza atmadığı için boşta gözüküyor. Sarımsaklıyı versek de gelmeyecek olan Nuri Dortmund ile Alman Ligini, Real Madrid ile İspanyol Ligini kazanmış durumda. Henüz 25 yaşında 300 maç barajını ve 45 Milli Takım barajını aştığına göre böyle devam ederse Frank Lampard’ın istatistiklerine rahat ulaşır.
Michael Jedinak: 29 yaşındaki Avustralyalı 2 sezon ülkemizde kaldı ve golcü kimliğini ön planda tutan oyun yapısıyla verimli oldu. Crystal Palace’da 3 sezonda ortalama 40 maçta görev aldı, faydalı olur.

Stephane M’bia: 28 yaşındaki Kamerun’lu geçen seneyi Sevilla’da çok başarılı geçirdi. Toplam 29 maçta 5 golü var. Bir önceki sene QPR, öncesinde 4 sezon Marsilya, başlangıçta 5 sezon Rennes deneyimleri var. Ayrıca Kamerun Milli Takımında aralıksız oynuyor, daha ne olsun!
Frank Lampard: En alınası yabancı oyunculardan, muhteşem reklam yapılır, her hafta İngiltere’den özel taraftarı gelir, neredeyse Didier Drogba etkisini görürüz. Tek handikap Avrupa kupalarına katılamamak olur ama ilk hedef ligde üst sıralar olacağı için önümüzdeki sezon neden olmasın. Hakikaten değil sadece Türkiye’de dünyada da olay olur! Dile kolay, 6 sezon West Ham, 13 sezon Chelsea’de orta sahada oynadı, 800’e yakın maç ve 250’ye yakın gol; Ayvalık’tan yazlığı hak eder! Brezilya 2014’te yer alması cabası!

Andrea Pirlo: Lampard ile ikisi çok lüks olur, ikisinden bir seçilmeli, bu kararı İsmail Ertekin versin. İtalya dışına hiç çıkmadı, Inter – Milan ve Juventus’da oynadı, müthiş frikik golleri var, 650’yi geçgin maçta 70 civarında golü var; tam bir başbakan, hem oynar hem de oynatır!
Forvet

İlhan Parlak: Henüz 27 yaşında, son 3 sezon gol ortalaması 10, agresif bir oyun anlayışı yok, faydalı olacaktır.
Hasan Kabze: 32 yaşında, Galatasaray ve 2’si yurtdışı olmak üzere 7 kulübün formasını terletti, yolun sonuna gelmiş gibi gözükse de tecrübesi ile katkı sağlayacaktır.

Nicklas Bendtner: Bir dönem Galatasaray’a gelmesini istemiştim ama Johan Elmander ve sonrasında Didier Drogba sonrası bize uzak. Ama Balıkesirspor için makul olacaktır, 26 yaşında, son vuruşları harika olmasa da 1,93’lük boyuyla hava hakimiyeti kurar, Arsenal muhtemelen sözleşme uzatmayacaktır.
Johan Elmander: Canlı izlediğim önemli sporculardan, müthiş bir karakter, ülke futboluna alışkın, her şeyden önemlisi mütevazi, mümkünse kadroda kesin olmalı. 33 yaşında, süper bir golcü değil ama oyun yapısıyla savunmaya ilerde başlayan, yarattığı baskıyla etrafında 1-2 oyuncu çeken ve böylelikle Melo – Selçuk İnan gibi oyunculara boş alanlar yaratıp golle buluşturabilen nadir oyunculardan.

Ermin Zec: 26 yaşındaki Bosna’lı 4 sezondur Gençlerbirliğinde, muhtemelen Türk vatandaşı olmak üzeredir, gol atmaktan daha çok pozisyon yaratma yeteneği var, düşünülebilir.
Marounne Chamakh: Fas’ın dünya futboluna armağanıdır, futbol hayatını Fransa ve İngiltere’de geçirmiştir, süper bir golcü değildir ama şehre ilgi ve hareket getirir.

Luca Toni: 21 sezonda 14 kulübün formasını giydi, yaklaşık 400 maçta 200 gol kaydetti, her ne kadar 37 yaşında olsa da çok önemli bir isme sahip, tüm dikkatleri üzerine çekebilecek bir isim, hava getirecektir.

Hiç yorum yok: