18 Eylül 2013 Çarşamba

Real Madrid maçı hakkında...


Skor açısından baktığımızda hüsran dolu bir gece yaşadık. Halbuki maça iyi başlamış, Melo ile pozisyonlar yakalarken defansta kuş uçurmuyorduk. Derken yeni keşfettikleri Isco direğin içine çarptırıp tabelayı değiştirdi ve devre bitti. 15 dakikalık arada tüm taraftarlarda olduğu gibi bende de geçen maçta olduğu gibi harika bir geri dönüş yapacağımız düşüncesi hakimdi. Nitekim Burak ile yakalamıştık fırsatı ama sonra olanlar oldu. O anda maçı TV'dan izleyenler içinde elektrikleri kesilen varsa bence çok şanslıydı! Birden mahalle maçına geçiş yaptık. Fransa'da yılın savunmacısı seçilenler, Gaziantep'te harikalar yaratıp saatli bombaya dönüşenler, Arsenal'de önemli tecrübeler edinmişler, Hollanda'nın göz bebeği ve hatta yılın oyuncusu seçilmişler, 4 büyüklerin tamamında oynayıp avrupada zirveyi yakalayan forvetler, 11 maç ceza alsa da kulüp-taraftar tarafından sahip çıkılanlar birer birer sahadan silinmeye başladılar. Kadromuzdaki hiç bir futbolcu kötü değil ama bazen futbolcular kötü oynarlar. Fakat takımın yarıdan fazlası kötü oynarsa ve karşındaki dünya deviyse sonuçlarına katlanırsın. Mesela Melo ilk 2 golde hatası büyüktü ama maçın başında 1 tane atabilse maç kesinlikle böyle bitmez ve kahraman seçilirdi lakin maçın başından itibaren kötülerin sayısı fazla olunca bir çuval incir berbat oluyor. Maçla ilgili son olarak Drogba ve Riera'nın mücadelelerini beğendiğimi söyleyebilirim.


Taraftar sezon başında gerekeni yapıp 45 bine yakın kombineyi cebine koymuştu, kalanların büyük kısmını paketle satınca elinde bilet kalmadı. Emin olmasam da Ultraslan'ın yaptığı 2.000m2'lik koreografi için avrupanın en büyüğü deniyor. 85 kişi 12 boyunca 165 galon boya harcamış, içten tebrikler.


 Uzunca bir müddet diğer takımların taraftarları kızdırmaya çalışacak ve makul seviyede olanları kabulleneceğim. Hatta Liverpool - Sigma Olomouc örneklerinden bahsetmeyi de düşünmüyorum. Eğer yarın yeniden kazanabilmek istiyorsak bu mağlubiyeti kabullenmeli ve iyi analiz etmeliyiz. Mesela pazar günü iyi bir fırsatımız var!

Hiç yorum yok: