14 Ocak 2013 Pazartesi

Galatasaray - Polkovice ve Galatasaray - Unics Kazan maçlarına dair...

Aynı gün 2 Avrupa kupası maçını yakalamışken kaçırmak istemedim. Hem de bahanayle kardeşimi @burcinbadem görmek iyi olacaktı J

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, CCC Polkovice’yi konuk ederken tribünlerde yaklaşık 3.000 dolayında seyirci vardı. Hem havanın aşırı derece soğuk olması hem de 18:00 gibi işten çıkıp gelecekler için erken bir saat olması ilgiyi düşük tuttu. Buna rağmen maça iyi başladık. Nevriye ve Fowles’ın yokluğunda tek uzunumuz olan Wauters ile pota altında etkili olduk, Lyttle pek iyi başlamasa da toparladı ve ilk yarı iyi bir fark yakaladık. Uzun bir aradan sonra Alba’yı parkede görmek benim içimi ısıttı J İkinci yarıya iyi başladık ve fark bir ara 15 sayıya kadar yükseldi. Takımda gözle görülür bir rahatlama sezinlediğim anda disiplini elden bırakmayan ve Palau ile organize olan Polonya ekibi farkı eritmeye başladı. 3.çeyrekte dikkatimi çeken bir olay yaşandı. Alba Torrens set yerleşmeden şut kullandı ve kaçırdı. Bunun üzerine Ekrem Memnun yaklaşık 30 saniye boyunca ellerini iki yana açarak gözlerini Alba’ya dikti ve hareketsiz kaldı. Belli ki tepkiliydi ve yerine oturarak 1 dakikayı da bu şekilde geçirdi. Basketbolda bazı anlarda göz göze anlaşmaların yaşandığını biliyorum ama bu bana çok uzun geldi, benden çok daha iyi takipçiler bu pozisyonu daha iyi yorumlayabilirler. Sayı farkının azalmasıyla son periyotta çekişme had safhaya çıktı. Nijeryalı Ogwumike 1 kez denediği üçlükte başarılı oldu ve maçı kopardı. Bana göre kaybetme sebebimiz 3.çeyrekteki rahatlık ve Wauters dışında uzunumuzun olmamasıydı.
Günün 2.maçında Galatasaray Medical Park Unics Kazan’ı konuk etti. Tribünlerdeki seyirci sayısı ~8.000 civarına yükselmiş ve oldukça ateşli bir topluluk vardı. Arroyo’nun da katılımıyla genel kanı kadro olarak eksiğimiz gözükmüyordu. Cenk (2 üçlük) ile iyi başlayan takımımız devre biterken Macvan’ın sakatlıktan dolayı taktığı maske yüzünden pota altında etkisiz kaldı. Ndong o ana kadar başarılı gözükse de 2.yarı oldukça yoruldu ve basit birkaç topu ezdi. Bu arada Erwin Dudley (Ersin Dağlı) bence oldukça başarılıydı. Oldukça yüzdeli oynadı ama Hawkins gibi güçlü olmadığı için yorularak basit hatalar yapmaya başladı. Maçın bence önemli bir noktası Ender Arslan, Furkan Aldemir ve Engin Atsür gibi milli oyuncuların sayı atamadan tamamlamasıdır. Bir diğeri ise son periyotta 5 oyuncumuzun da yabancılardan kurulu olmasıydı. Ergin Ataman’ın da “trip” konusunda Ekrem Memnun’dan aşağı kalır olmaması dikkat çekiciydi.
Her iki takımımızda önemli mağlubiyetler aldı. Ve sanırım Avrupa’da kupa bu sezon gelmeyecek gibi!

Hiç yorum yok: