7 Aralık 2012 Cuma

Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası...


Dünyadaki son büyük organizasyon 12-16 aralık tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul’un son büyük spor organizasyonu olan 11. FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na 161 ülkeden 900 sporcunun katılması bekleniyor. Bu katılımla FINA Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası akredite ülke rekoru kırılmış olacak.

Londra Olimpiyatları’nda madalya alan Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Laszlo Cseh, Cameron Van Der Burgh gibi yüzücüler de ülkelerini temsilen Aralık ayında şampiyonada mücadele edecekler.
Türkiye’nin ilk defa ev sahipliği yapacağı FINA Dünya Şampiyonası, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3. büyük spor salonu olan Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Sinan Erdem Salonu içerisine 10 kulvarlı 1400 ton su alan bir yarışma havuzu, salonun dışına ise aynı boyutta ikinci bir ısınma havuzu inşa edildi. Türkiye, kurulum konusunda ikinci kez dünya rekoru kırarak 7 günde havuzu tamamladı ve su doldurmaya başladı. Birinci rekor 2009′da Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki 8 günlük kurulumdu. Tamamen özel teknoloji çelikten mamul havuzun kurulumu için özel torklu 30 bin adetten fazla vida sıkıldı. Su kalitesi ve ısısı bilgisayar ile otomatik kontrol edilecek olan havuzların özelliği, yarışma öncesinde boyunun her bir kulvar için 1 mm hassasiyete kadar ayarlanabilmesi. Havuzun kurulabilmesi için Sinan Erdem Spor Salonu’nun zemini 2.2 metre yükseltildi. Yarışma havuzu için yerin eğiminin alınması için 50 metreküp beton döküldü ve içine 7 kamyon kum konularak sıkıştırıldı. Yapılan tüm bu detaylı işlerde Sinan Erdem Spor Salonu’na tek bir delik açılmadı ve mevcut yapıya çivi çakılmadı.

Biletler gerek kombine gerekse günlük satışlarla oldukça iyi fiyatlarla satışta: http://www.biletix.com/etkinlik-grup/40859892/ANKARA/tr

Türkiye oyunlara aşağıdaki sporcularla katılacak. Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan hedefimizi "3 final" olarak belirledi. Bana sorarsanız bu bile zor :(

SPORCU
KULÜP
İris Rosenberger
Erster Müncher
Yasemin Rosenberger
Erster Müncher
Ayşe Ezgi Yazıcı
Fenerbahçe
Burcu Dolunay
Fenerbahçe
Gizem Bozkurt
Fenerbahçe
Gizem Çam
Fenerbahçe
Halime Zülal Zeren
Fenerbahçe
İlknur Nihan Çakcı
Fenerbahçe
Melisa Akarsu
Fenerbahçe
Mustafa Kaçmaz
Fenerbahçe
Nilüfer Kuru
Fenerbahçe
Nurettin Erhan
Fenerbahçe
Orel Oral
Fenerbahçe
Ediz Yıldırımer
FMV Işıkspor
Ceren Dilek
Galatasaray
Derya Büyükuncu
Galatasaray
Dilara Buse Günaydın
Galatasaray
Doğa Çelik
Galatasaray
Güven Duvan
Galatasaray
Hazal Sarıkaya
Galatasaray
İskender Başlakov
Galatasaray
Kaan Türker Ayar
Galatasaray
Kemal Arda Gürdal
Galatasaray
Nezir Karap
Galatasaray
Ömer Aslanoğlu
Galatasaray
Esra Kaçmaz
Kocaeli Yıldızlar

Bu arada maskotumuzu kim seçtiyse tebrik ederim! Türk halkına bu kadar uzak seçim ancak bu kadar olurdu!

Hiç yorum yok: