26 Mart 2012 Pazartesi

Juventus geri dönüyor

Son haftalarda Juventus'un oynadığı oyunu ve aldığı sonuçları göz ucuylada olsa takip ediyorum. Sansayonel şike davasından çıkan kararla 2006'da küme düşürülmüştü Juventus, bunu bilmeyen yoktur. Küme düşürüldüğü süreçten önceki yıllarda İtalya liginde bi dominasyon kurduğunu söylersen kimse karşı çıkmaz diye düşünüyorum. Hep hayranlık duyduğum bir takımdı. her maça ayrı hazırlanır ve rakibine doğru düzgün pozisyon vermeden, çoğunlukla tek farkla kazanırlardı. İşte bu Juventus mahkeme kararı ile düştüğü 2. lig Serie B'de bir sezon kaldı ve Serie A'ya geri döndü. Ama bunun tam manası ile bir dönüş olduğunu söylemek zordu aslında çünkü o eski baskın ve istediğini sahaya yansıtan takım değildi. Her zaman kadrosunda büyük yıldızlardansa mütevazı ve çalışkan futbolcuları tercih ettiler. Bu durum Serie A'ya tekrar yükselmelerinden sonrada değişmedi ama takım  daha basit bir görünümdeydi. Son bir-iki haftadır ezeli rakiplerine karşı zafer kazanarak eskiye dönüş sinyali verdiler. Kupada Milan'ı eleyip finale çıktıkları haftanın sonunda İnter'i Caceres ve Del Piero'nun golleri ile 2-0 mağlup ettiler.
Her ne kadar Milan'dan gol yemiş olsalarda eski ekollerine döndükleri yönünde sinyaller verdiler. Gerçi bu hücum gücüne sahipken Milan'dan gol yememek mucize gibi birşey olurdu. İnter maçında da kontrol Juventus'taydı. Gerçi İnter'in form durumu ortada ama yinede değerli bir galibiyet saymalıyız. Üstelik oyuna sonradan giren Juventus'un yaşayan ve oynayan efsanesi Alessandro Del Piero bir gol attı. Bu galibiyeti daha değerli hale getirdi.
Ligde Milan'ın gerisinde kalmış olsalarda Juventus'un eski haline dönüyormuş gibi görünmesi taraftarını sevindiriyor. Bitime 9 maç kala 4 puanla 2. sıradalar, yani şampiyonluk çok uzak değil. Eğer Juventus eski form ve gücüne kavuşursa, İtalya Serie A futbol ziyafetine dönüşür. Nitekim Milan ve İnter, Juventus'un ligi domine ettiği dönemlerdeki hallerinde çok daha iyiler diyebiliriz. Özellikle de İnter. Üstelik Udinese ve Napoli gibi iki iyi zirve takipçisi var artık bu ligde. Lazio, Genoa ve Parma gibi takımlarda da toparlanma ışığı var aslında. Önümüzdeki sezonlar İtalya'da çok daha zevkli geçebilir. İspanya'daki Real-Barça formu ligi bu ikisinin rekabet alanına çevirdi. İngiltere'de ise kötü United'ın şampiyonluğu bu senede engellenemeyecekmiş gibi görünüyor. Bu iki ligde durum birkaç yıl daha değişmeyecekmiş gibi. En azından İtalya'da çekişme artsında Avrupa Futbolu canlılığını kaybetmesin.

Hiç yorum yok: