24 Ocak 2012 Salı

Yine Clasico....




Barcelona ile Real Madrid kozlarını Kral Kupası rövanş maçında bu kez Nou Camp'ta paylaşacaklar. Son senelerde bu iki takımın sıkça karşılaşmaları futbol severleri sevindiriyor. Çünkü oynadıkları maçlarda bizlere seyrettirdikleri futbolu herhangi başka iki takım sergileyemez. Barça ilk maçta yenilmez olduğunu ispatladı adeta fakat özellikle Mourinho'nun etkisi ile Real kolay teslim olacakmış gibi durmuyor. Ama yinede Nou Camp'ta Barcelona'yı yenmek bir şehir efsanesi veya bir mitten öteye gidemez. Ama yine futbola doymamız garanti.


Bu iki ekibin son yıllarda sıkça karşılaşmaları biraz şüphe uyandırdı bende ama sonra düşününce normal olduğuna karar verdim. Çünkü ligde zaten 2 kez garanti karşılaşıyorlar ve bu iki takım her sene mutlaka Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligine katılıyorlar. Geçen haftaki maçı seyrederken farkettim ki bu iki takımıda birbirlerinden başkası eleyemez. Onun için birbirleri ile karşılaşana kadar yollarına devam ediyorlar. Bu takımlara rakip olabilecek İngiliz takımlarının formsuz olduğu ortada. İtalyan takımları artık Avrupada kafaya oynayabilecek bir takım artık yok zaten. Bunu Şampiyonlar ligi gruplarında Barcelona-Milan maçlarında gördük. Yani kısacası bu iki takımın tek rakipleri birbirleri.

Yarın çok güzel bir maç daha seyredeceğimiz kesin. Her ne kadar sık sık El Clasico seyretsekte ben kendi adıma bıkmadığımı ve azami hazzı aldığımı söylemeliyim. Tabi ki bu tip maçların sonucunu tahmin etmek çok zor olur ama Real'in Barcelona'yı yenme zamanı henüz gelmedi gibi görünüyor...

Hiç yorum yok: