6 Ekim 2010 Çarşamba

Fenerbahçe maçı ve Mehmet Batdal!


Şu an herkesin aklı Almanya maçında. Benim gibi bir çok Galatasaray'lı bir yandan da 24 Ekim'de oynanacak FB maçını düşünüyor. Takımdaki haberler çok "sağlıklı" değil! Çağlar Birinci - Hakan Balta - Sabri Sarıoğlu - Milan Baros üzerine dün de Arda Turan'ın 3-4 hafta olmayacağını öğrendik.

Kadıköy'de eksikler hiç dert değil, yeter ki sahada 11 kişi kalabilelim. Hakem muhtemelen Cüneyt Çakır olacak. Maçın başlamasından önce kontrolü elden bırakmamalı, geçen seneki olayların 10'da 1'i bu sene Antep-Bursa maçında yaşandı ve Deniz Çoban cart diye düdüğü çaldı ve soyunma odasına girdi. Hakem; keskin ve objektif olmalı. Bir de takıma not; nasıl olsa kötü muamele görüyoruz, maçtan önce ısınmaya çıkmamalı.

Milan Baros çok kaliteli bir forvet ve şüphesiz ligin en iyisi. Fakat karşısında görev yapacak olan Lugano ile Yobo'da yabana atılır cinsten değil. Galatasaray bu oyun yapısıyla zaten hücumda çok fazla varlık gösteremez ve Baros'u bu 2 üst düzey savunma oyuncusunun kucağına bırakır. Bence (eğer hazır olursa) devrim niteliğinde bir kararla Batdal ilk 11'de oynamalı. Orta sahadan ve kenarlardan şişirilecek topları bile indirse Kewell - Misimoviç - Ayhan - Pino'yu pozisyona sokabilir. Ve hatta bir kafa topunu içeri bile atabilir. Ha Kadıköy'de tek gol yeter mi, biraz hakeme bağlı ama bu sefer yetecek gibi!

Şimdiden gazanız mübarek olsun...

Hiç yorum yok: