1 Eylül 2010 Çarşamba

Kadro şekillendi...

Son transferler ile kadro şekillendi, gelin biraz analiz yapalım:
Rijkaard'ın sistemi: 4-3-3 Elinde buna uygun oyuncular var mı, hayır! Okan - Suat - Emre'yi tekrar bir araya getiremedikçe Türkiye'de 4-3-3 oynamak çok ama çok zor. Ha oynarsınız ama sonuca ulaşmakta zorlanırsınız.
Galatasaray'ın sistemi: Ülkemizde kulüplerin pek sistemi olmasa da Galatasaray çok uzun süre 4-4-2'ye yakın bir sistem tercih etmiştir. Elinde de buna uygun bir kadro bulunmaktadır.

Hiç bir oyuncunun sakat ve cezalı olmadığını düşünürsek ideale en yakın kadro (bence) aşağıdaki gibi olmalıdır:



Kale: Artık yerli olmalı. Türk futbol tarihine kalecileri ve golcüleri ile damga vurmuş olan kulübümüzde uzun süre sonra ilk yerli kaleci ile şampiyonluk kazanma vakti gelmiştir. En son Orkun ve Mehmet ile şampiyonluk kazandık sanırım.

Defans: 2-3 sezon öncesine kadar hiç beğenmediğimiz ve Uğur Uçar iyileşse de Milan'a 5M€'ya satsak dediğimiz Sabri'nin kıymetini yokluğunda anladık desek yalan olmaz. Ali Turan şimdilik iyi yedek olur. Solda ise nasıl oynarsa oynasın Insua şimdilik kesin banko olur. Stoperlerden Neill garantilerken Servet - Gökhan Zan - Hakan Balta - Ali Turan rakibe ve form durumlarına göre sırayla oynarlar. Bu arada Neill özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda yabancı kontenjanına takılabilir. Pekala Sabri-Gökhan-Servet-Insua görev yapabilir.

Defans önü: Burası kilit noktası. Hem koşan (pres yapan değil) hem de topu oyuna çok iyi sokabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var ve bu kişi kesinlikle Elano olmalı. Sezon başından beri Ayhan'ın yapmaya çalıştığını rahatlıkla yapacaktır. Mustafa ise yerli kontenjanından yer alacaktır. Olmazsa Cana kesin favori.

Orta saha: Burada kimi oynatacağınızı şaşırıyorsunuz. Misimoviç garanti. Arda'yı sağa alıp Kewell'a yer açıyorlar ki bence çok gereksiz çünkü Arda solda başarılı. Pino gibi süper hızlı bir adama zaten ihtiyacınız varken (ve hele bal yapmayan Serdar Özkan varken) kesin oynatmalısınız.

Forvet: Burada Türkiye'nin teki olan Baros var. Çok sayıdaki FB ve BJK taraftarının "bu adam bizde olsa kesin şampiyonduk" söylemlerini çok duydum. Hakikaten son yıllardaki en iyi golcü. Biraz iddialı olacak ama bu sene ligde 30'un üzerine çıkar diye düşünüyorum.

Rijkaard takımı böyle mi oynatacak, hiç sanmam. Eldeki kadroya göre benim görüşüm budur. Ufuk - Sabri.Neill.Servet.Insua - Cana.Mustafa.Elano - Arda-Baros-Misimoviç tertibiyle çıkacağını düşünüyorum ve böyle oynatırsa devrede gidebilir.

NOT: Benim gönlümden geçen ise 3-5-2 olup şu anda buna cesaret edecek teknik direktör ve başkan olacağını pek sanmam. Ufuk - Sabri.Neill.Insua - Pino.Cana.Misimoviç.Mustafa.Arda - Baros.Batdal

Hiç yorum yok: